Hencsi unokatesója sütött-főzött. Nem most ugyan, ám valószínűleg tényleg „egyszerűen mennyei” lehetett a Detti féle pulykacomb, ha még mindig ennyire izgatja levélírónk fantáziáját!

 

Karácsonykor kedvenc unokatesóm lepett meg ezzel az isteni étellel, amit hamarosan nekem is el kell készítenem, mert az öcsémnek is nagyon ízlett...

Nem kezdő szakácsoknak ajánlom, mert arányokat ismét nem tudok mondani... (szerintem nem is nagyon kell – a szerk.)

Pulykafelsőcomb
mustár
hagyma
fokhagyma
sült pulyka fűszer
majoranna
bazsalikom


A combokat befűszerezzük (ne sajnáljuk a fűszert!), megtűzdeljük fokhagymával, mellé 1-2 fej hagymát teszünk, és kevés zsíron, kis víz hozzáadásával, lefedve betessszük sülni. Amikor már megpuhult a hús, levesszük róla a fedőt, és pirosra sütjük. Egyszerűen mennyei!!!!

Köretnek burgonyapürét, ill. gombamártást kínálunk.

Gombamártás:

vöröshagyma
gomba
vegeta
petrezselyem
vaj
liszt
tejföl

A hagymát megdinsztelem, rádobom a felszeletelt gombát, és fedő alatt megpárolom, fűszerezem. Amikor levet eresztett, behabarom, és közvetlenül tálalás előtt vajat adok hozzá,
melytől isteni krémes lesz.
Jó étvágyat!!

 

 

Címkék: karácsony recept gomba pulyka sült gombamártás pulyka comb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr40996984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása