A Bocuse d’Or a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, ahol természetesen hazánk is képviseli magát. A januári döntőn Széll Tamás, az Onyx séfje fogja megmutatni a magyar konyha remekeit francia területen. A verseny plakátjai közül csemegézünk, és természetesen dobáljuk a szavazatokat, hogy világszerte Tamás képe szerepeljen a médiában, mint a legjobb grafikai munka.

 hungary.jpgEzzel a plakáttal indul Magyarország. EZEN AZ OLDALON szavazhatsz rá!

A nagy szakmai hírnévnek örvendő Bocuse d’Or névadója Paul Bocuse lyoni mesterszakács, aki 1987-ben rendezte meg először a versenyt. A jövő január végén esedékes világdöntő színhelye Lyon lesz, a kulinária sokak szerint kétségbevonhatatlan fővárosa.

PaulBocuse.jpgPaul Bocuse, a verseny névadója

A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt. Köztük Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje, aki még tavasszal jutott be a lyoni döntőbe a Brüsszelben tartott selejtezőn.

 Széll-Tamás-a-brüsszeli-selejtezőre-készül.jpgSzéll Tamás munka közben - a brüsszeli selejtezőre készül

A kétévente megrendezett Bocuse d’Or-on még versenyben lévő 24 országnak nem csak a szakácsait, de a séfek plakátjait is díjazzák. A plakátokra az interneten is lehet szavazni, EZEN AZ OLDALON.
Először a versenyző plakátokat látjátok, majd, ha az oldal aljára görgettek, ott tudjátok bejelölni Magyarországot, és a legalul lévő „done” gombra klikkelve elküldeni a szavazatotokat.

A plakátokat itt is megnézhetitek:

Forrás: Szeretlek Magyarország, Plakátok: http://www.bocusedor-lyon.com

Címkék: verseny szakács gasztronómia onyx lyon széll tamás Michelin-csillag bocusedor Bocuse d’Or

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr744904858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása