Kedves barátom olyan sütire hívta fel a figyelmem, amit ugyan fotóval nem prezentált, de a szakmai zsűri (azaz a családok és a barátok) véleménye szerint van olyan finom – vagy inkább finomabb is -, mint a madártej! Viszont, hogy képzelőerőnket ne kelljen nagyon megerőltetni, Alíztól kölcsönöztem egy fotót hozzá!
A kellékek:
1.réteg: 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej.
2.réteg: 20 dkg túró, porcukor,
3.réteg: 2 cs. vaníliás krémpor,
4.réteg:
A művelet:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30×30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítjuk. A krémport a tejjel elektromos habverővel alaposan kikeverjük. Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokit szórunk, és a hűtőbe tesszük tálalásig. A tejszínhez egy kis zselatint vagy habfixálót keverhetünk, akkor jobban megtartja az állagát.
Nálam már nyerő a recept, s mivel imádom a madártejet, fizumat joggal fogom ezzel a kis desszerttel megünnepelni!