Medve effektus – ismerős mindenkinek, a tél erről szól. (Biztosan jó bevezető ez június közepén?)

Na igen ám, de a télen-tavasszal felszedett kilók mikor a legidegesítőbbek, ha nem nyáron, amikor a tikkasztó hőséget a strandon félmeztelenül - a kertben meg akár teljesen is - próbálja az ember fia-lánya elviselni?!

A 2×Sült lelkes tesztelője (Bálint) a kávék után most a teákat próbálja sorra, nem titkolt céllal: 10 kilótól akar megszabadulni minimális étrendváltoztatással és rengeteg teával!

 

Hogy lehet ez?

A zöld tea egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy elősegíti a fogyást és a szervezet méregtelenítését. Továbbá kutatások igazolják, hogy a zöld tea segít az elhízás megelőzésében is. A zöld teában lévő koffein és polifenolok növelik a test hőenergia termelését. A magasabb testhőmérséklet fokozottabb kalóriaégetést, és gyorsabb anyagcserét tesz lehetővé, amelyek súlycsökkenéshez vezetnek. Az így elért súlycsökkenésbe a koffein vízhajtó tulajdonsága is besegít. A kutatók szerint a zöld tea jó hatással van a vér össz-koleszterin és a testzsír szintjére is, sőt igen gazdag katechinekben, melyek nagy szerepet játszanak számos betegség - köztük a rák - megelőzésében, és még a zsírégetésben is igen fontosak.

A zöld tea egyik legértékesebb hatóanyaga a CLA (conjugalt linolav, ami egy természetes zsírsav). A rendszeres testmozgás mellett a CLA elősegíti a sovány izomtömeg fejlődését, és a jó eredmény megtartását is.

Kutatások kimutatták, hogy a zöld teában lévő koffein, miközben pozitívan hat az anyagcserére, nem emeli meg hirtelen a pulzusszámot, így szélesebb körben lehet fogyasztani, sőt többféle diéta megfelelő kiegészítője lehet.

A kávéval ellentétben, a zöld teában található koffeinnek fokozatos és lassabb a felszívódása, nem hirtelen dobja fel a szervezetet, hanem egyenletesen, így élénkítő hatása nemcsak természetesebb, de hosszabb ideig is kitart.

A zöld tea az egyik legjobb és legismertebb zsírégető tea. A zöld tea zsírégető hatása kétféleképpen nyilvánul meg: egyrészt közvetlen zsírbontó hatású, másrészt javítja az emésztést, és elősegíti az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását. Éppen ezért érdemes a főétkezéseket egy-egy csésze zöld tea elfogyasztásával kezdeni.

A zöld tea serkenti az anyagcserét, ezáltal előmozdítja a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontását, ami növeli a bőr rugalmasságát, így csökken a cellulit (narancsbőr) kialakulása, s megszabadulhatunk a fölös centiméterektől!

Gondoljunk csak bele, milyen vékonyak a kínai és japán emberek! :)

 

És az étrendváltoztatás?

Persze lefogyni nem lehet csak úgy, ha az ember iszik-iszik és csak iszik, mindamellett, hogy reggelire és ebédre egy-egy fél disznó a menü. Tesztalanyunk a legkényelmesebb diétát választotta: minimalizálta étrendjéből a lisztes és burgonyás dolgokat, a zöldségek bevitelét pedig megháromszorozta. Mindemellett sztahanovista alanyunk 12 órákat húz le egy kávézóban, sőt, egy stoppolós–sátrazós túrára is készül a tuti kalóriaégetés érdekében.

 

„Az első három napban semmi gondom nem volt a diétával, hiszen a lelkesedés nagyon erős volt még bennem, így simán kibírtam napi két étkezéssel is. A negyedik naptól viszont kezdett a gyomrom egyre inkább korogni és egészen addig, míg nem tisztáztam le magamban, hogy ez nekem csak előnyömre válik, gyötrelmes éhezések kísértettek. Így, az első hét végén már remekül érzem magam a bőrömben, és 114,8 kg-ról 111,3-ra fogytam.”

 

Lehetséges ez? Ennyi elég ahhoz, hogy két hónap alatt 10 kilóval kevesebbet mutasson a mérleg?

Kövesd nyomon Bálint fogyását itt a 2×Sült-ön és Faceook oldalunkon!
Várjuk ötleteidet, tippjeidet és lelkesítő üzeneteidet is kommentben és e-mailben egyaránt!

Címkék: zöld fogyókúra fogyás tea kristóf barnabás schneider mate bálin oolung szelece fülep noll batek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr793059080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása