Vasárnapra ismét felmelegedést, nevezetesen +5 fokot ígérnek a meteorológusok, ami bár a pólóra vetkőzős strandoláshoz még hideg, egy olyan sétára pont tökéletes, melyben felfedezhetjük lakhelyünk eldugott értékekeit, mindazok mellett, amik előtt nap, mint nap elhaladunk.

JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!!

Ki, mikor és hol nyitotta meg a világ első utazási irodáját?

A válaszokat a cikk alatt kommentekben, a Facebook oldalunkon és a ketszersult.blog [csiga] gmail.com címre várjuk február 28-ig!

A helyesen válaszolók közül kisorsolunk egy 1000 Ft-os fogyasztási kupont, amit az Elixir Cafe & Bar-ban bármire beválthat!

 

Az idegenvezetők világnapja hivatalosan február 21-e, amit 1985 óta számos országban oly módon ünnepelnek, hogy a kalauzok ingyenesen saját honfitársaiknak mutatják be városukat, hogy azok a lakhelyük érdekességeit jobban megismerjék.

Ennek apropóján az ország (világ) több nagyvárosában szerveznek a héten ingyenes városvezetéseket, mint ahogy többek között Székesfehérváron is, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából. A városnéző sétákon a Királyi Város látható és rejtett értékeinek felfedezésére invitálnak mindenkit.

Ha profi idegenvezető kíséretében ismerkedik a látogató egy várossal, igazán teljes képet kaphat a hely múltjáról, örökségéről, látnivalóiról, és megismerheti azokat az értékeket, érdekességeket, legendákat is, amelyekkel a várost jól ismerő szakemberek izgalmasabbá tehetik az élményt.

A túrák az Országalmától indulnak vasárnap délelőtt 10-kor, majd délután kettőkor és 16 órakor.

A 2 órás séta tartalmazza a 2006-ban felújított Hiemer-ház megtekintését – itt található többek között a város Házasságkötő terme is. A program a Csók István Képtárban található Aba Novák pannó megtekintésével zárul, amelynek külön érdekessége, hogy minden évben csak egy rövid ideig látható, így bizonyára a helyiek többsége számára is újdonság és rendkívüli élmény lesz a monumentális alkotás.

A Szent István Király Múzeum ezúttal lehetővé teszi, hogy a csoportok kedvezményes áron, egységesen 250 Ft/fő belépővel tekinthessék meg a kiállítást. Az idegenvezetések ingyenesek, a Képtár megtekintése szabadon választható programlehetőség, amit jó szívvel ajánlunk mindenkinek!

2011 nyarán új köntösbe öltöztetik Székesfehérvár belvárosát. A terekről készült videó:

A kirándulásról bővebb információ a TourInform irodában kérhető (8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4., Hiemer-ház, Tel.: 22/537-261, e-mail: szekesfehervar@tourinform.hu)

Jelen cikk nem számít reklámnak. A képeken a Szabad Színház tagjai láthatóak.

Címkék: székesfehérvár program város vasárnap túra kirándulás belváros idegenvezetés novák fehérvár világnap február aba hiemer

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr572678346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moncsi89 2011.02.22. 05:59:19

A világ első utazásai irodáját 1843-ban Mr. Cook nyitotta meg a londoni Fleet Street-en.
süti beállítások módosítása