Nemrég kaptam ezt a receptet és arra gondoltam,hogy megcsinálom. Nekiláttam, de mikor a nyújtáshoz értem megakadtam, mert nekem mindig leragad a tészta hiába lisztezem. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Ilyenkor legszívesebben kivágná az ember, de én nem tettem helyette áthívtam a keresztanyámat a szomszédságból. Szerencsére ráért és megcsináltuk két óra alatt. A lapok sütésével is elmegy az idő. Mennyivel könnyebb és gyorsabb lenne a sütés ha beleférne 1 sütőbe 2 tepsi.
Attila szelet:
Hozzávalók:40 dkg liszt
2 tojás
5 dkg vaj
2 kanál kakaó
20 dkg cukor
2 kanál méz
2 kiskanál étkezési szódabikarbóna
pici só
A tojásokat a vajjal a cukorral a mézzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval,a szódabikarbónával, és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Szükség szerint pici vizet adhatunk hozzá, hogy megfelelően puha, nyújtható tészta legyen. Három része osztjuk, és gyors tűznél világos lapokat sütünk.
Krém:25 dkg Rama margarint, 20 dkg porcukrot habosra keverünk. 3-3 dl tejben egy vanília és egy puncs pudingot megfőzünk.
Tetejére csokimáz kerül.
Mónika receptje