A bocimobil igazán nagy sláger lett hazánkban, mégis kevesen ismerik eme pofonegyszerű és pár perc alatt elkészíthető desszert receptúráját. Nemrég kérdezte is tőlem Kati, s pont kapóra jött, hogy Mónikáék éppen ezzel zárták a minap az ebédet…


Tészta: tojás, 11 evőkanál olajat, (9)11 evőkanál cukrot kikeverni a tej felével. Tej összesen 2,5 deci 15 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 kávéskanál szódabikarbónával és a maradék tejjel összekeverjük, majd az előzőkhöz öntjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.


Töltelék: 25 dkg túró, 1 tojás,1 evőkanál búzadara, 1 vaníliás cukor, (2-3)5 evőkanál cukor, ezt kikeverjük és teáskanállal a barna tésztába dobáljuk.

25-30 percig sütjük.


A zárójelben lévő számok azért vannak, mert annyi mennyiséget is bele lehet tenni ha valaki talán nem szeretné annyira édesre csinálni és úgyis finom!

 

Címkék: süti recept túró kakaó desszert búzadara bocimobil

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr461394652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása