Nem vagyunk tökéletesek, de azért próbálkozunk. Szeretünk bulizni és van egy listánk, egy listánk, ahol a "tedd" "ne tedd" dolgainkat kategorizáljuk, de sokszor elcsúszúnk és ezt figyelmen kívül hagyjuk. Ha valami nagyon jó, akkor arról kiderül, hogy igazából nem tesz jót nekünk. Ha túlságosan élvezünk valamit, akkor biztos megszegünk valamilyen szabályt.

De ne aggódj, mindez része a nagybetűs életnek és szerencsére nem mindenben kell kompromisszumot kötnöd. De mielőtt a nagybetűshöz érnénk, még kellene egy kicsit beszélnünk a szabadgyökökről. 

A szabadgyökök a testünkben lévő molekulák, amelyeket a hulladékanyagok közé csoportosíthatunk. Tíz másodpercenként a szabadgyökök megtámadják a testünkben lévő sejteket, és ez nem egy jó dolog. A szabadgyökök több helyről is eredhetnek, például a szmogtól, dohányzástól vagy stressztől. Gondolj a rozsdára és könnyebben megérted.

Ha rozsdátlanítani akarsz szükséged lesz a flavonoidokra. A flavonoidok antioxidánsok, amelyek természetesen előfordulnak több ételben és italban is. Az antioxidánsok segítenek a szervezetet megóvni a szabadgyökök túlzott elszaporodásától, ami persze jó dolog, mert ki szeretné, ha ezek támadásra készen állnának a sejteinkkel szemben? Én biztosan nem.

A tea az egyik legjobb forrása a flavonoid antioxidánsoknak: egy csésze kb. 125+ mg-ot tartalmaz. Az olyan társadalmakban ahol több flavonoid kerül be a napi diétába bizonyítottan csökken a szívbetegségek kialakulásának valószínűsége.

Mi a legjobb megoldás? Bulizni akarunk, élvezni az életet és minél kevesebbet aggódni, ugyanakkor tudni, hogy testünknek és lelkünknek jót teszünk...kompromisszumok nélkül.

Tea.

Egy tökéletes frissítő az aktív, bűntudatmentes életstílushoz. Hidegen – melegen, egyaránt.

„Bálint kedvence” a Möbius Café ajánlatából:

Főzz egy nagy adag menta teát, majd dobd be a hűtőbe, míg a Nap sugarai perzselik tested – vagy a hóesésben forrón szervírozd a kanállal összetört friss menta- és rozmaring levélre! Előbbi esetben nagy üvegpohárba, sok jégre töltve, utóbbinál csészében, keksszel mellé.

Az írás a Lipton Ice Tea alapján készül. A Möbius Café megtalálható Székesfehérváron a Kossuth u. 11. szám alatt, az udvarban. Nyitva minden nap 10-22 óráig. Nemdohányzó kávézó! Kritikám olvasható, ha a nevére kattintasz! A tea képe innen, a rozsdás testé innen, az antioxidáns innen származik.

 

Címkék: tea recept menta antioxidáns szabadgyök rozmaring flavonoid forró jeges

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr211350919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.08.31. 16:28:36

"kellene egy kicsit beszélnünk a szabadgyökökről"

Így van... Például mi lenne, ha megkérdeznétek egy vegyészt? Aki többek között azokkal is foglalkozik...

Megmondom: kiábrándítana :-)

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.08.31. 17:36:28

@Hobbiszakács: Nem is rossz ötlet, pont van kéznél kettő is, ha konkrét kérdésed van róla, írd meg bátran, és/vagy olvasd az erről szóló cikkemet (is)! :)
süti beállítások módosítása