Szeptember közepén kezdődhetett a szerelem köztünk. Valamikor olyantájt léphettem be elsőként a Café Möbius ajtaján, amit egyébként valahogy így ajánlott anno ismerősöm: „Gyere haver, elviszlek egy olyan szar helyre, melynél alább sosem adod majd!” - S igaza lett: azóta törzshelyem lett eme „művész-kávézó”, és találkozóimat is szívesen ide szervezem.

 

A székesfehérvári beülő remek helyen van: egyszerre található frekventált és igencsak eldugott helyen, a Belváros közepén, Kovács Jenő órásmester és több helyi képzőművész által készített órajáték udvarán. Könnyen megközelíthető az Országalma és a Hősök tere (fekvő katona), valamint a Kossuth utca felöl egyaránt, viszont parkolási lehetőség csak a Petőfi utcában található.

Megéri a séta, ugyanis a hangulatos kis udvarra érve hatalmas fakeretes ablak hírdeti, hová érdemes beülni. Jó időben terasz várja az odalátogatót. Az ajtón barátságos írások, néhány ajánlat és a nyitvatartás is megtalálható – festve.

Még be sem léptünk a kávézóba, már hangulatos kis asztalka programfüzetekkel és a programokkal teleírt táblák várnak minket, s persze hamutartó, ugyanis az ajtón túl már tilos rágyújtani.

Ahogy belépünk, mintha száz-kétszáz évet lépnénk vissza az időben: hangulatos fa bútorok, 5-6 virággal díszített asztalka, nyekergős puha székek és fotelek, gyertyafény, zene, néha füstölő illat várja a látogatót. No és persze a  kéthetente frissülő kiállítások, melyek általában havonta cserélődnek, legyen szó fotókról, karikatúrákról, festményekről, fafaragásokról…

Annak ellenére, hogy a Belváros szívében nyílt meg idestova bő egy esztendeje, az árak náluk a földön járnak, és a kávék mellé szó nélkül vizet is csapolnak. Itallapjukon megtalálhatók különböző rövidek, teák és kávékülönlegességek, üdítők, borok és a szörpök is. Nagy hidegben forralt bort, nyáron coctailokat és limonádét is kínálnak a fröccs mellett.

Úgy gondolom, nem véletlenül választja délután-este felé annyi fiatal – legyen író, költő, zenész, festő, bárakármi - ezt a helyet, így aki csak kedvesével szeretne eltölteni egy kis nyugodt, csendes időt, mindenképp kora délután nézzen be.

Néhány szót a felszolgálókról is: munkájukkal eddig még nem volt panaszom, a jól megszokott környezetben a jól megszokott fatálcán érkezett ki mindig a rendelt ital, minden esetben kis keksszel a tányéron. A WC-k tisztaságára sem lehet panaszom, ahol mindig vár minket egy kis meglepetés: most a tükörre éppen „bajuszpróbát” festettek.

 

Remek hangulat, remek attitűd, nálam a hely 10 pontból 9.8-at kap - de csak a néhány pókháló miatt, ami az én szememt nagyon szúrta!

 

Címkék: kritika székesfehérvár kávézó café möbius

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr31955795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.06.06. 21:48:08

Mint kiderült, azok a fránya pókhálók Kabala Pókok Hálói (szerzője és védnöke Orsi, a hely egyik tulajdonosa), ezért már nem is zavar egy pillanatra sem :)
(megsúgták viszont azt is, hogy a cikk után volt egy póktalanítás azért :))

Thomas_AV 2009.11.25. 23:33:08

talán a régi kedvenc beülős helyem ( klub kávézó) megszűnése után a Nagy Űrt felváltva a kis kuckómmá vált!
Köszi érte Atis!
süti beállítások módosítása