Május elsején, pénteken a Velencei tavon is elindult a hajózási szezon. Három hajóval, köztük az idén 40 éves Nadappal hajózhatnak körbe a tavon az érdeklődők. Fejér megye tengere, valamint hazánk egyik legnagyobb taván ugyan hamar körbe lehet érni, ám a látvány, a nád-szigetek s a rengeteg állatfaj testközelsége felejthetetlen élményt biztosít a vizek szerelmeseinek.

 

Igaz, a mai időjárás közel sem a fürdőzők és horgászok kedve szerint alakult, ám nyáron zsúfolásig telnek a strandok, melyek színvonaláról egy szavunk sem lehet – tapasztalom, mert ott dolgoztam jópár évig, mint vízimentő. A Velencei-tó nem csak látványában, biztonságában is kiemelkedik. A sekélyebb vizek kedvelői a vasútvonal mentén, Agárdon (Pop, Tini), Gárdonyban (Sport Beach), Velencefürdőn (Móló) és Velencén (Ifi, Északi) élvezhetik a 70%-ban ingyenes strandokat, a szörfösök és fejeseket ugrálók részére a velencei Tóbíró a legideálisabb.

Bár arról nincs biztos információm, hogy a Fehérvár melletti tavon lehet-e a hajókat vezetni (mint mondjuk a Balatonon a Jókait, mely felnőtt fejjel is nagy élmény), ám a VVSI SzK a kajak, kenu és vitorlás hajók bérlésében is segítséget nyújt!

 

Érdekesség, hogy a Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. hajóit különféle célokra is bérbe vehetjük, tavaly 12 esküvő és 4 temetés is volt a tó vizén.

 

További részletek, menetrendek: www.velenceitohajozas.hu oldalán érhetők el, kontaktszemély: Simon György, akit a 30-2713292 telefonszámon érhetünk el.

 

A képek a fent említett honlapról és innen jöttek hozzánk.

 

Címkék: velence kirándulás strand hajó velencei tó gárdony idegenforgalom agárd velencefürdő

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr281104034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blizma 2009.05.05. 17:20:53

Csak igyekezzünk avval a hajókirándulással,természetfigyeléssel,mert az É-i parton izraeli befektetők Las Vegast hoznak létre,több,mint 70 hektáron,a természetvédelmi területen.Egyelőre megy minden,mint a karikacsapás.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.05.05. 20:57:12

@blizma: Ezt nem mondod komolyan???!!! :O
Nem jártam arra tavaly nyár óta (csak a vasút mentén figyelem, mi folyik a tóparton, Velence szépen fejlődik, az Ifi előtt hatalmas szálloda épült, remélem ki lesz használva), s ez nagyon nem jó hír! Miért kell mindent tönkre tenni és beépíteni...???!!!
süti beállítások módosítása