Nálunk nincs az a szilveszter, amikor az asztalra ne kerülne a házilag sütött sajtos tallérból. Aztán eljön az év további 364 napja, s a rágcsa’ valahogy feledésbe merül. Kivéve most – Mónika gondoskodott rólunk! :P


Hozzávalók: 80 dkg liszt,25 dkg sajt, 25 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás,1 csomag sütőpor, szükség szerint tejföl, ízlés szerint só, köménymag

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, majd hozzá keverjük a lereszelt sajtot és a köménymagot.
A tojást felverjük, elkeverjük kb.1 dl tejföllel, és a lisztes masszához adjuk.
Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, még annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Az elkészített tésztát fóliába csomagolva hideg helyen 1-1,5 órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztából közel azonos nagyságú gombócokat formálunk
A gombócokat olajjal megkent, előmelegített ostyasütőbe (tallérsütőbe) tesszük, összenyomjuk, és a tallérok mindkét oldalát világosra sütjük.

Megjegyzés: A tallért készíthetjük úgy is, hogy a tésztába édes pirospaprikát keverünk.
A megsütött tallér hosszú ideig ropogós marad, és sokáig tárolhatjuk száraz, hűvös helyen.

 

Nincs még tallérsütőd? Mondjuk itt vagy bármelyik városi (nem zöldséges) piacon beszerezhetsz egyet! Megéri ;)

 

Címkék: sajtos recept desszert rágcsa tallér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr71079494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása