2009 a csillagászat és a kulturális turizmus éve. A Borfalu minden évben kicsit az adott év arcára szabja a rendezvényt. Ez lesz az idei évben is – olvashatók a tervek a Borfalu-Bortéka hivatalos oldalán.

A Magyar Turizmus Zrt. 2006 óta minden évben egy kiemelt témát állít belföldi marketing- tevékenységének középpontjába. A tapasztalatok azt mutatják ugyanis, hogy a források egy-egy témára való összpontosításával hatékonyabban lehet ösztönözni a belföldi turizmus fejlődését. A 2006. évi Bor és Gasztronómia Évét 2007-ben a Zöldturizmus Éve, 2008-ban pedig a Vizek Éve követte. A 2009-es évet a kulturális turizmusnak szenteli.


A Borfalu is figyelemmel kíséri a tevékenységet és saját megjelenését, szolgáltatásait, kommunikációját hozzá idomítja e remek kezdeményeséshez.

 

Bár mindig is kiemelt célunk volt a rendezvény kulturális mivoltának hangsúlyozása, 2009-ben még inkább erre helyezzük a hangsúlyt. legyen szó akár a programokról, akár a szolgáltatásokról. Egyenlőre csak terveink és elképzeléseink vannak a megvalósításról, de ha elképzeléseinket sikerül megvalósítani, akkor a csillagászati és a kulturális mivoltát is kiemeljük a 2009-es Borfaluban!

 

Idén az óbudai Fő tér ad helyet a Borfalunak május 23-25 között, ahol 20 hazai borkészítő és jópár pálinkafőző is bemutatja termékeit.

 

A felállított borsátrakban a látogatók megkóstolhatják többek között a Balaton környéki, a tokaji, villányi, és egri borvidék borait is. Magyarország vezető pincészeteinek megismertetésén túl a Borfalu célja, hogy továbbra is felkarolják és népszerűsítsék a kevésbé ismert, kisebb, ám kitűnő minőségi bort készítő borászatokat is.

 

A borok mellé dukál a megfelelő muzsika, melyet a  Szekszárd Junior Stars Big Band fúvós formációja, a The Sweet Home Blues és a Bolero Showtime Band Rock partija, a Mi Ritmo latin zenekar csábítása, a Transform Air’s Funky zenekara, és nem utolsó sorban Farkas Gábor “Gábriel” ad. A fellépőket hallgatva a sok finom fehérbor kortyolgatása mindenkinek ígér egy könnyed kikapcsolódást. Az este vége felé természetesen nem maradhatnak el a vörösborok és a pálinkák sem.

 

Az ínyenceket sajttálak, húsos csemegék, gasztronómiai különlegességek várják kifejezetten a borokhoz hangolva.

 

- megtalálható mindez a hivatalos oldalon, ahol a programok mellett Vágó István gondolatai, az idei egészségév leírása és webáruház is működik, ahol kiváló magyar borok, pálinkák és pezsgők szerezhetőek be, többé-kevésbé a legjobb hazai árakon. A tájékozódásban a kimondottan jó keresőmotor segít, ahol borfajtákra, borászatokra, sőt, még szőlőfajtákra is kereshetünk!

Érdemes tehát első ízben online, majd élőben is ellátogatni az idei Borfaluba, nem csak az alkoholok kedvelőinek!

 

A képek és az írások egy része a hivatalos oldalról származik!

 

Címkék: vágó pálinka rendezvény bor borfalu istván óbuda bortéka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr51073196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása