A vörösbor fanyarsága a csokoládé kesernyésségét valami elképesztően harmonikus ízzé varázsolja. Nem éppen a gyerekek kedvence, de nem a bor miatt, hanem a kevés cukor miatt, amit használni szoktam hozzá. Csak igazán testes vörösborral lesz feledhetetlen. A cukor mennyiségét kiskanállal érdemes hozzáadni folyamatos kevergetés mellett, és akkor megállni, amikor először kicsit is édesnek érezzük. Vigyázzunk, ne cukrozzuk el!
Hozzávalók 6 tortácskához:
2 dl száraz vörösbor
3 dl liszt
2 egész tojás
4 dkg vaj
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
4 tk. cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1/2 zacskó sütőpor
1 kk szódabikarbóna
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztottam. Mikor langyosra hűlt, belekevertem a tojásokat és a bort .Egy másik tálban összekevertem a száraz hozzávalókat, majd fakanállal gyorsan összedolgoztam a folyékony masszával. A tortaformácskákat kivajaztam, megszórtam liszttel, és 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
Mónika