Ma ebédre, úgy gondoltam, nem vásárolok alapanyagot: megnézem, mit lelek a hűtőben, fagyóban, kreativitásom tárházában.
Körbeszaglászásom eredményeként 4 szelet pulykamellet, némi zöldségmixet és főzőtejszínt találtam… Hát’, próba szerencse alapon, csak összehozok valamit – és a Föld legválogatósabb gyereke (drága öcsém) is jóízűen falatozott belőle ;)
Pulykacsoda a’la .helloBálint. – úgy négy kisétkű személyre
Amit beletettem:
4 szelet vékonyra klopfolt pulykamell
főtt franciasaláta alap
tej
liszt
vaj
szerecsendió
só
bors
főzőtejszín
A jénai aljára kevés főzőtejszínt csurgattam, majd 2 szelet igen vékonyra kiklopfolt, sózott és borsozott pulykamellet tettem. Nagyon sűrű beshamel mártást főztem (olvasztott, forró vaj + liszt + tej + szerecsendió), amit összekevertem a zöldségekkel – egy kevéske kivételével.
Ez rákerült a húsra, lefedtem a másik kettővel, nyakon öntöttem a maradék mártással, majd 280 °C-on úgy 20 perc alatt megsütöttem. Biztos finomabb lett volna, ha reszelt parmezánt is szórok rá a sütés előtt, ám sajnos sajtunk nem volt itthon.
Burgonyapürével tálaltam.