Arról, hogy mi kell a nőnek, órákat lehetne vitatkozni, de hogy csak egy pontra irányítsuk a figyelmet: mit esznek a nők és a férfiak?

A HAON.hu oldalán olvasható cikk és amerikai kutatók szerint a letesztelt 14 ezer ember alapján a nők szívesebben eszik a zöldséget és gyümölcsöt, míg a férfiak inkább húspártiak. (Személyes tapasztalatom nem mondja ki ezt ennyire élesen, főleg, hogy magamból kiindulva nagy zöldségpárti vagyok, és exbarátnőm sem vetette meg a finomabbnál -finomabb húsokat.)

 

Ez volt eddig a legnagyobb vizsgálat, amely az étkezési szokásokban megnyilvánuló nemek szerinti különbséget próbálta kideríteni.

A felmérés szerint a férfiak jobban szeretik a húst (ezen belül a marhát, a sonkát, a baromfit, és főleg a kacsát) valamint a kagylót és más tengeri gyümölcsöt.

A nők elsősorban a zöldségeket és gyümölcsöket kedvelik, köztük a sárgarépát és a paradicsomot, az epret, áfonyát, málnát és almát. A nők szeretik a diót, mogyorót, mandulát is, és a férfiaknál gyakrabban fogyasztanak tojást illetve joghurtot.

Az étkezési szokásokban vannak azért kivételek is. Miközben a férfiak inkább húsevők, a kelbibmbót és a spárgát mégis ők jobban kedvelik, mint a nők. A növényevő nők pedig ha mégis hamburgerre vetemednek, akkor jobban szeretik a frisset, a férfiak viszont a fagyasztottat.

Ami a veszélyes ételeket illeti, a férfiak a nőknél sokkal inkább hajlamosak megenni a félig nyers húst vagy a lágy tojást.

 

Címkék: saláta kaja étel férfiak nők hús szokások étkezés mi kell a nőnek mit eszünk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr4876149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása