Gerdusz, a fogadott személyi asszisztensem, a hibáim merőkanala, a hülyeségeim zseblámpája tegnapi ebédjére hívta fel a figyelmemet. Irigylem, hiszen a spenótot imádom, fasírtot meg csak húsból vagy gombából ettem eddig még.
Tojásfasírt
6 főtt tojás
2 zsemle
1 nyers tojás
fél dl tej
12 dkg gomba
fél fej vöröshagyma
só, bors, vegeta
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
A zsemléket tejbe áztatjuk, a főtt tojásokat apróra daraboljuk (én a tojás szeletelőbe szoktam tenni hosszában, és keresztben is, így viszonylag apró darabokat kapok), a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, és azt is dinszteljük kicsit, majd az egészet egy tálban összekeverem a nyers tojással, és a fűszerekkel együtt. Végül kézzel fasírtokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Én spenót mártással tálaltam.
Spenót mártás
Egy zacskó fagyasztott spenótot némi rántásba kevertem, majd felöntöttem tejjel, és sóval, borssal, fokhagymával ízesítettem.