IKEA-ba járni jó. Napokat töltünk el a precízen berendezett áruház zeg-zugos csarnokában, tervezgetve, álmodozva leendő vagy átalakításra váró lakásunk minden helyiségének attitűdje megteremtése céljából. Vagy csak a svéd precízség lenyűgöző összessége miatt? Ezt döntse el maga, minden érintett.

25_carlkleiner1_560x375.jpg

A. Milyen alapanyagokat látsz a képen?

Mindenki kedvenc lakberendező hadiszállása, az IKEA nemrég közzé tett egy gasztro-kiadványt Hemmagjort är bäst ("A házi a legjobb") címmel. A megannyi recept önmagában nem is lenne akkora nagy szám, hiszen mára már nincs is olyan multi, aki legalább egyszer ne adott volna ki valami receptes füzetecskét fennállása óta, ám amit Carl Kleiner fotós művelt, az már vagy csoda, vagy önálló művészet, minden esetre valami olyan, amit eddig még soha, sehol nem láttunk. Az összetevők az ősi szabályokat veszik alapul, és olyan éles geometriai alakokat képeznek, hogy azok már az absztrakt határán mozognak.

Jó hír, hogy a kiadvány teljesen ingyenes, ám az egyetlen hely, ahol kapni lehet, az az IKEA konyha részlege – Svédországban.
Fanatikusoknak persze nem nagy kunszt beszerezni, 6-10.000 Ft-ból már meg lehet úszni egy Budapest-Göteborg, Budapest-Malmö, Budapest-Stockholm oda-vissza utat Wizzairrel vagy Ryanairrel, egy remek egy-két napos kirándulás keretén belül.


Szerinted milyen ételek születnek a képeken látható alapanyagokból?
(Természetesen a poszt végén ez is kiderül)

 25_carlkleiner2_560x375.jpg

B. Gyömbér, áfonya, narancs - ebből rossz már nem sülhet ki!

25_carlkleiner3_560x375.jpg

C. Vanília a javából!

25_carlkleiner4_560x375.jpg

D. valami zöldet?

Ami az alapanyagokból végül kisül:
A: Mandulatorta 
B: Áfonyás mézeskalács 
C: Vaníliás patkó 
D: Hercegnő torta zöld marcipán borítással

 

 2×Sült – tudjuk, hogy tetszik!

Képek Carl Kleiner és Ikea jóvoltából. Forrás: Grub Street

Címkék: fotó ikea recept food photo carl kleiner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr274705294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása