428533_294541243977162_1115332965_n_1342188202.jpg_600x450

Az alkohol kiváltotta erőszakra figyelmeztető feliratot helyez el sörös- és pálinkásüvegein Dél-Korea legnagyobb szeszgyártója.

  

A Hite-Jinro konszern az egyes számú dél-koreai szodzsu-, és a kettes számú sörgyártó által Szöulban forgalmazott sörös és sodzsus (erős koreai rizspálinka) üvegeken keddtől olvasható a következő figyelmeztetés: "Vessünk véget az alkohol okozta erőszaknak! Javítsuk az italozási kultúránkat!"

 

A rendőrséggel közös kampány célja, hogy megfékezze a túlzott alkoholfogyasztás kiváltotta erőszakcselekményeket és más bűnözői magatartásokat, hiszen az egy felnőttre jutó átlagos töményszesz-fogyasztás Dél-Koreában évi 9,57 liter, azaz a legmagasabb a világon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által tavaly közzétett 2005-ös adatok szerint.

 

A szeszfogyasztásnak tulajdonított bűnözői magatartásformák számosak, de az igazságszolgáltatás gyakran elnéző ezekben az esetekben.

2009-ben egy gyermeket megerőszakoló férfit 12 évi börtönre ítéltek, holott a vád sokkal súlyosabb büntetés kiszabását kérte. A bíró ugyanis úgy ítélte meg, hogy a vádlott alkohol befolyása alatt cselekedett. Az ítélet országszerte nagy felháborodást váltott ki.

 

Forrás: MTI és Paraméter.sk

Címkék: sör alkohol pálinka káros Dél-Korea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr434653994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása