A Kedves olvasók immáron a harmadik Fészkes Fehérvár képregény-szösszenetet láthatják, melyet Misi barátunk rajzolgat nagy bőszen. A sorozatban az alkotó olyan székesfehérvári problémákra hívja fel a figyelmet, melyekkel valójában mindenki tisztában van, ám igazából a döntéshozók semmit sem tesznek ellene.

Az első részben már bemutattuk, hogy a Királyi Történelmi Belvárosban este tíz után szinte egy hangos trüsszentés miatt rendőrt hívnak, nemhogy bármilyen rendezvény szervezésébe belemennének az ott lakók; a második pingálásban láthattuk az egyik, szokványos kiszolgálással bírónak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető vendéglátóegység karikatúráját, mostani részünk pedig szinte az egyik legnagyobb problémára hívja fel a figyelmet.

Tavaly a Történelmi Kavalkád lebonyolításában a 2×Sült munkatársai is szervesen részt vettek, így saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy hiába van nekünk turisztikai látványossággal telített belvárosunk, ha turisták érkeznek hozzánk, koradélután már csak a Zárva táblákat nézegethetik mind a szuvenír üzletek ajtajain, mind a Romkert bejáratánál, és alle zusamme mindenütt, ami nem kávézó, étterem vagy szálloda.

Bosszankodtunk is rajta rendesen, és hiába indítványoztuk, hogy ha már az Élőképes krónika egyik állomása a Romkert, és arra buzdítunk mindenkit, hogy az interaktív városvezetés után nézzék meg a királyok temetkezési helyeit, megannyiszor azt a választ kaptuk: „Ötkor zárunk, ez van…”

És a turista mikor megy a városba? Hát nem délelőtt, nem délben, hanem mikor már nem forr fel az agyvize a tűző napsütésben!

A nagyításhoz kattints a képre!


A remény hal meg utoljára, ezért bízunk benne, hogy ezen cikk és képregény eljut a vezetőséghez, és az idei szezonban már tényleg felhasználó-barát nyitva tartással várnak minden kedves Székesfehérvárra látogatót!

 

Más városokban is ez a helyzet?

Kíváncsiak vagyunk rá – várjuk a kommenteket!

Címkék: vélemény turizmus székesfehérvár program fészkes fehérvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr862882288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása