USA. Memphis. Rock and Roll. Blues. Művészetek. Rézkarcok. Papírok. Eső. Magyarország.

Röviden és tömören így tudnám jellemezni Sziksz Eszter képzőművész életét, aki most ismét hazánkban van, és rövid kiállítással lepi meg a Múzeum Café látogatóit augusztus 6-án.

 

A székesfehérvári Babamúzeum udvarában található Múzeumi Látogató Központ, alias MC2 bár már kilenctől várja a kiállításra- és mennyei kávékra, vagy éppen a „Barátok limonádéjára” vágyókat, a művésznő este hattól nyitja meg a szuperrövid ideig látogatható Esőcseppek című kiállítását.


Az eső számomra a köztes állapotot szimbolizálja. Ég és föld között, felhő és patak között. Magamat is egy köztes állapotban látom. Az utóbbi 7 évben három különböző országban, három kontinensen éltem.

Jelenlegi lakóhelyem Memphisben van, ahol még nem érzem teljesen otthon magam. Magyarország és az USA között lebegek valahogy, pont úgy, mint egy esőcsepp. Mindig is lenyűgözött, ahogy a vízcseppek hullanak a föld felé. Néha az egykor még közel álló cseppek elég messze landolnak egymástól, de van olyan is, amikor egyáltalán nem is érnek földet, út közben elpárolognak, vissza a felhőbe. Megújuló végtelen körforgás.
Az installációmhoz több saját készítésű, kisméretű  merített papírt használtam és azokból építettem föl egy nagyobb kompozíciót. A papírokat még készítési fázisukban folyékony papírrosttal színeztem.

A megnyomtatott papírokat tónus és forma alapján rendeztem csoportokba. A falon a különböző csoportok ritmikus változása a víz hullámzását imitálja.

 Sziksz Eszter néhány alkotásáról és kiállításáról vannak még képek!        Katt ide - érdemes!

 

MUSEUM CAFÉ

Székesfehérvár, Megyeház u. 17.  emcenegyzet@gmail.com  20-347-8170

 

Címkék: székesfehérvár kiállítás múzeum eszter papír kávézó memphis café rézkarc möbius sziksz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr482178779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása