Bár már június elseje óta szívhatjuk magunkba kávézásunk közben a fehérvári Babamúzeum udvarának remek auráját, hivatalosan mégis csak a Múzeumok éjszakáján, azaz június 19-én nyitja meg kapuit a Múzeum Kávézó és Látogatói Központ.

 

Az autóbusz pályaudvartól egy köpésre, a közhelytől koránt sem mentes fáma nyelvén a „sikátor”, azaz a Megyeház utca sarkán már évek óta létezik egy Babamúzeum, mely igazán érdekes és szép babákkal kápráztatja el a városba látogatókat. Volt ennek egy hatalmas udvara, meg egy üresen kongó épülete is, ami hogy-hogy nem, elseje óta szó szerint zsong, és szippantja magába a város lakóit és az ide látogatókat - mind egyénileg, mind kisebb-nagyobb csoportokban.

 

A Múzeum Látogatói Központ tág terasszal, kedves kiszolgálással, csodálatos festményekkel és egyelőre még „titkosított” galériával ugyan már lenyűgözte az érdeklődőket, Szili Attila üzletvezető elárulta: az igazi felállás csak a szombati megnyitó után lesz tapasztalható, ahol már az információs iroda és az ajándék-shop is megnyitja kapuit. Sőt, a galéria sem lesz már elzárva senki elől, így a közel száz férőhelyes egységben már minden egy helyen lesz, ami a városba látogató turisták igényeit veszi elsőként figyelembe.

 

De ne ijedjenek meg a székesfehérvári lakók sem: míg a délelőtt a turizmusról, a délután már a kellemes beszélgetésekről, filmvetítésekről és további kulturális eseményekről fognak szólni, amolyan megszokott, Möbius módjára – mesélt lelkesen Szabó Orsolya, aki hol a felszolgáló, hol az üzletvezető szerepét tölti be.

 

Természetesen a korábbi egység törzsvendégei már most izzasztják a pult mögött dolgozókat, örömmel fogadták az új lehetőségeket is: mind az ingyenes vezeték nélküli internet (WIFI), mind a megújult itallap és kínálat, mind az épület attitűdje elkápráztatta a „régi” barátokat.

A Café Múzeum és Látogatói Központ keddtől csütörtökig 9 és 22, pénteken és szombaton 9 és hajnali kettő, vasárnap reggel 9 és este tíz között várja a látogatókat és az érdeklődőket Székesfehérváron, a Megyeház és az Arany János utca sarkán.

 

Címkék: kávé székesfehérvár múzeum tea kávézó idegenforgalom café möbius babamúzeum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr632090041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása