Ez a délutáni falatka, vagy zsúrkaja, vagy nem is tudom, mi csak azért készült el, mert jól hangzott a neve. Viszont lehetőleg ne fűtési szezonba sütögessünk Piadina-t, mert ez is egy kelt tészta, és sokan nem bírják a hihetetlen olajszagot – szellőztetés kötelező!
Nézzük, mi kell hozzá?
60 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 + 1/4 teáskanál só, langyos víz
Gyúrjunk a hozzávalókból kemény tésztát (keményebbet,mint a pizzatészta), majd 30 percig hagyjuk pihenni. Formázzunk 12 gombócot, és ezeket nyújtsuk ki 1-2 mm-es, kerek lapokká. Forró teflonserpenyőben (zsíradék nélkül!) egyenként süssük ki a lepényeket, mindkét oldalukat kb. 1-1,5 percig. Fogyasztásig tartsuk melegen konyharuhában. A lepényeket tetszés szerint tölthetjük például olasz szalámival, mortadellával, különféle darált kolbászokkal, többféle sajttal, sajtkrémmel, sült hagymával stb. Ha nem sütés után esszük, töltelékkel együtt kontaktgrillben melegítsük át!
Isteni!
Mónika