Mivel itt a tavasz szerettem volna csinálni egy egyszerű és új süteményt és rátaláltam erre. Egyszerű és nem is drága. Én tejcsokoládét reszeltem rá, habár szerintem étcsokoládéval jobban mutat.
Diós Vaníliás szelet
Hozzávalók 8-10 szelethez:
A tésztához: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, csipet fahéj,
olaj, fél csomag sütőpor.
A krémhez:
vaj vagy margarin, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor.
A tojáshabhoz: 3 tojásfehérje, 12 dkg cukor, fél citrom leve és héja, reszelt csokoládé a díszítéshez.
A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk, és
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük. A tojáshaboz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet, és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük, A tojáshabot a vaníliakrém tetejére, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Mónika receptajánlata