Jó-jó, tudom, hogy nincs lehetőség arra, hogy egy-egy fergeteges buli kedvéért egészen Párizsig utazzunk, viszont ha már sorsunkba eleve „beütött a francia mennykő”, ne habozzunk kissé belecsöppenni az Eiffel torony városának éjszakáiba sem! És hogy ne kelljen a lassan már elavult útikalauzok szerényke listáját bújnunk, új honlapot indított Párizs városa, hogy az éjszakai élet szerelmesei könnyebben megtalálják a bárokat, klubokat és egyéb szórakozóhelyeket.

 

A francia főváros ugyanis aggódik amiatt, hogy a többi nagyváros elhódítja tőle az „éjszakai élet központja” címet, s a www.parisnightlife.fr honlapján mintegy háromszáz helyet prezentál. Lehetőség van egyedi helyek felkeresésére is: választhatunk a bárok és pubok, a nightclubok, a kabaré színhelyei és a jazz clubbok mellett éttermek, koncerttermek és kávézók közül is. Francia vagy angol nyelven még arról is tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy milyen az egyes helyszínek közössége, valamint a közeli taxi- és kerékpárkölcsönzők árairól sem feledkezett meg. Bár a lista még koránt sem teljes, és a bemutatott helyszínek is csak reprezentatív jellegűek, mégis érdemes meglátogatni az oldalt – ha másért nem is, vágyakozásért feltétlen!

 

Úgy gondolom, ilyen- és ehhez hasonló oldalakra igazán nagy szüksége lenne hazánk nagyvárosainak is – mégha az „éjszakai élet központja” címet álmainkban sem akaszthatjuk a nyakunkba. Itt van szeretett fővárosunk, ahol bár a Nyugati körül egy-egy péntek- és szombat estén pezseg az élet, s szinte minden utcában van valamilyen vendéglátó- vagy szórakozó egység, a bennfenteseken kívül nem igazán tudnak róluk, s a laikus vidéki sem utazik fel minden héten – sokszor pont ezért. Vagy a „Kálvinista Róma” néven is emlegetett Debrecen, ahol lassan több a külföldi tanuló, mint a magyar állampolgár – igazán remek partyk színhelyei, mégsem hallunk ezekről szinte semmit a Dunántúlon.

 

Egy szónak is száz a vége, a Párizsba utazók ma már előre lefoglalhatják székeiket bármelyik pubban, és kellő felkészültséggel csaphatnak bele a legütősebb bulikba! Jó szórakozást!

 

Az információ alapja a Café & Bar magazinból való, a képet Dalzso oldaláról importáltam.

Címkék: disco párizs buli éjszaka party paris pub bár club night

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr101817929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása