Egy jókora tippel és némi utánajárással megtudtuk, amit a megfelelő kulcsszó beírásával bárki kideríthetett volna valamelyik kereső használata mellett: a főváros, és talán az ország legnagyobb bécsi szelete nem máshol, mint a Bécsiszelet Éttermek valamelyikében fogyasztható!

 

Immáron hat üzlettel (Margit körút, Bod Péter-, Dereglye-, István-, Király-m Üllői utcákban, és végül, de nem utolsó sorban a Bajor sarkon) várják vendégeiket a hivatalos honlap szerint a tisztaság és az udvarias kiszolgálás.

 

Az István utcai étlapot figyelve viszont nem ragadtak meg az óriási (30 dkg), vagy a „kisöcsi” (18 dkg) rántott szeleteknél – melyet mellesleg lehet kérni borjú-, pulyka- és sertéshúsból is – a marha és velős pacalpörkölt mind színesítik a „Különleges ételeink” kategóriát. Szívesen várják a kicsit különlegesebb ízvilágok kedvelőit is: az előételek kategóriájában a Kókuszos rántott camembert áfonyával, a levesek közül a Csorbaleves az, ami azért nem minden egységben lelhető fel. Pulykaételeik közül szerintem a Kínai titok vagy éppen a Lazaccal, camembert sajttal töltött mell a nyerő; röfögőinkből készült ételek közül a Burgenlandi sertésszelet ragadta meg leginkább a figyelmem.

A sokféle köret mellett tetszik a savanyúságok és saláták tárháza is, viszont desszertnek csak palacsinta kérhető, na de nem akármilyen: Szabadkai, vagy éppen a Szatymazi nem éppen mindennapos csemege!

Inkább a rostos üdítők és kétféle üveges sör (Dreher és Pilsner) látható a Metaxa mellett. A képekből ítélve viszont bőséges borkínálata is van a falatozónak.

A figyelmesebb olvasó viszont rátalálhat a többi egység menüjére is: mely valahol pizzával és tarjával, máshol Postás Józsi Kedvencével egészül ki. A „németes” sarok étterme meg nem is lenne hű nevéhez, ha nem tartalmazna igazi sörkorcsolyákat is!

 

A hely szelleméről egyelőre csak az István utcai üzletről készült képek alapján tudok nyilatkozni: kellően vidám, pozitív, kissé mediterrános beütést kelt. Nekem nagyon tetszik a nyelvét ránk kiöltő maszk, ami miatt már biztos látogatója leszek az étteremnek!

 

Bővebb információ a hivatalos honlapon kapható, onnan, ahonnan a képek is származnak!

 

Címkék: vélemény étterem hús pulyka borjú sertés karaj rántott bécsiszelet winerschnitzel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr591398364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása