Egyik nagyon jó barátom imádja a müzliket. Nagyon odafigyel az egészséges táplálkozásra, a megfelelő szénhidrát és vitaminbevitelre, a rendszeres testedzésre, az egészséges életvitelre (ám ha kötekedni szeretnék, tudnék cáfolni is :D). A minap újságolta, hogy milyen finom zabos sütit szokott csinálni édességvágyós pillanataiban, íme:
Zabos süti Bence módra
Hozzávalók / egy kis tepsihez kb. 2 személyre / :
-15 dkg zabkorpa- fél sütőpor
- édesítő
- 4 tojás
- 1-1,5 dl tej / 1,5 %-os /
- 20 dkg gyümölcs / én kandírozott gyümiket szoktam beletenni, de lehet frissen vett dolgokkal is /
- ízlés szerint kakaópor vagy fahéj
Elkészítés:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát az édesítőt, a sütőport és a tejet. Galuska massza sűrűségű kell, hogy legyen az összekeverés után! Amíg a korpa duzzad, felverem a tojásfehérjét. Amikor ezzel is végeztem félreteszem és apróra vágom a gyümölcsöket / ez vagy kandírozott, aszalt vagy friss gyümölcs is lehet /. Ha valaki almával készíti el, akkor azt kb. 1 cm-es nagyságúra kell összedarabolni, ha nagyobbak az almadarabkák, akkor összeeshet a tészta a sütés közben!
Ezek után jön a massza összeállítása: összekeverem a gyümölcsöket a tojásfehérjével, majd mindezt hozzáöntöm a zabkorpához! Kicsit pihentetem / kb. 3-5 perc /. A tepsit kicsit kimargarinozom és egy kevés zsemlemorzsával is megszórom / így elkerülhetem a leragadást! / . Ezek után a masszát beletöltöm a tepsibe, elegyengetem. A tetejét apróra vágott mogyoróval és dióval megszórom!Amikor megsült, hagyom kihűlni és utána kis kockákra darabolom fel. Tálalni, friss gyümölcsökkel szoktam / eper, narancs, szőlő vagy őszibarack / !
Elkészítési idő : kb.30 percSütési idő: kb. 20-25 perc.
Bence