Azt hiszem, nem sok olyan nő akad a Földön, aki, amennyiben alkoholfogyasztásról van szó, ne szeretné a Bailei’st, vagy annak valamelyik likőr formáját. Sőt, egyik rendezvényemen olyannal is találkoztam, hogy a srác Colával felöntve kérte… (mit ne mondjak, ritka egy ocsmány valami lett belőle…)
Na de lényeg a lényeg, találtam a neten egy remek Bailey’s torta receptet, melyet Szilvi alapján én is elkészítettem, jelentem: nem sok panasz érkezett rá! ;)
5-4-3-2-1 mindígsikerülő piskóta
- 5 ek (finom) liszt,
- 4 ek kristálycukor,
- 3 db tojás,
- 2 ek olaj,
- 1 ek (10 %) ecet,
- 1 ek kakaópor,
- 1/2 cs sütőpor
Simára kever, sütőpapíros kapcsos tortaformába önt, közepes lángnál kb. 35 percig (illetve tűpróbáig) süt. Kihűlés után kettévágva lehet tölteni.
Bélíz krém
- 4-5 dl habtejszín,
- 2 cs van.cukor,
- 1 cs mogyorós capuccino por,
- 1 dl rum,
- 2 dl tejföl,
- nagy csomag zselatin (tehát nem a tortabevonó zselé!)
1,5 dl vízzel a zacsin lévő leírás szerint felfőzzük a zselatint, ha langyosra hűlt összekeverjük a többivel, és a tejszínhabbal. Hagyjunk a krémből keveset a tetejére is.
Házibélíz
- 5 dl tejszín (ebben csak 4 dl volt mert két db 2 dl poharasat vettem),
- 1/2 l rum,
- 1 cs van.cuki,
- 40 dkg porcukor,
- 1 cs mogyorós capuccino por
Összekever, behűt.
A kép eredetileg Szilvié!