Tegnap Egyél, hogy nyerjél címmel meghirdetett házi nagy vacsoracsatánk első résztvevője, Gábor igazán érdekes és egyedi gyrosával pályázott. Nekem tetszik a recept, és végső soron 20 perc alatt elkészíthető kreációról van szó, így ő már jókora eséllyel indul az értékes könyvért, viszont a döntés a Te kezedben van: szavazz a receptre a bejegyzés végén! (Döntetlen állás esetén egy közismert és közkedvelt blogger kezébe adjuk a kulcsot - kiléte egyelőre meglepetés!)

 

Francia gyros

 

Hozzávalók:

20 dkg franciasaláta alap (mirelit)

20 dkg csirkemell filé

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tasak burgonyapüré por

 

A csirkét vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát cikkekre, a fokhagymát nagyobb darabokra. Gyros fűszerrel és olajjal és metélőhagymával összekeverjük, állni hagyjuk.

A franciasaláta alapot megfőzzük, én tettem hozzá egy kocka Maggi füstölt ízt is.

Olajat forrósítunk, beleöntjük a húst és a hagymákat, megsütjük. Amikor a csirke jó, addigra a hagyma is megsül, és ráöntjük a zöldségkeveréket. Átforgatjuk.

Megcsináljuk a burgonyapürét is.

 

Címkék: csirke francia gyros franciasaláta alap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr77976183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása