Az MTI is meglepő hírről számolt be a minap: egy angol étterem szakácsa nem másutt, a konyha egyik hűtőjében töltötte mindennapjait. Olvasva a hírt kicsit nosztalgiázom: volt idő, mikor a rattan bútorok szivacsait a pizza kemence elé téve én is bent éjszakáztam az étteremben – ám nem feketemunkásságom lévén. :)

 

Egy étterem jókora hűtőszekrényében éldegélt egy kínai szakács Nagy-Britanniában, mígnem a bevándorlási hatóság nem bukkant rá az illegális vendégmunkásra. A szakács leszedte a hűtő ajtaját, hogy beférjen az ágya. A hűtő feltehetően nem üzemelt. A férfit - mivel lejárt a vízuma, visszatoloncolták Kínába. Nem ő az egyetlen, akit sajátos lakásviszonyok között talál a hatóság a szigetországban. Korábban előfordult, hogy öt ember lakott egy fürdőszobában, egy spájzban pedig hárman éldegéltek húsok és zöldségek között - adta hírül a Daily Telegraph című kínai lap. "Ezek a feketemunkások nem fizetnek adót, társadalombiztosítást, ugyanakkor teljesen ki vannak szolgáltatva munkáltatóiknak" - mondta a hivatal egy vezetője.(MTI)

 

Címkék: hűtő étterem lakás kínai albérlet bevándorló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr83875959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása