Egyik kedves ismerősöm keresett meg a minap levelével a myVIP-en, miben leecsetelte, milyen kellemesre sikeredett szolidnak hitt eljegyzése. Ahogy észre veszem, nem egyedi az eset, sok mindent jól gondol, ám felháborodásának nem minden lehet valóban az alapja.

Veszprémben akartunk keresni egy hangulatos kis helyet, ami még nem is drága. Mivel lábbusszal voltunk nem sok választási lehetőségünk volt. Először is bementünk a Tűztorony kisvendéglőbe, ahol a csaj úgy köszönt nekünk, mint a gyerekeknek, hiába vagyunk fiatalok, azért szerintem egy étteremben azért meg kéne adni a tiszteletet... (nagyon irritált) kint voltunk de mivel balra az ablakból leskelődtek a bent szivarozók meg a felszolgálócsaj, jobbra egy kapulejáró, szembe meg egy igen ronda szobor és egy romos épület volt (az étterem belső része meg egyenesen riasztó) ezért egy Cola után odébb álltunk.
Majd az Óváros éttermet választottuk, hogy akkor már itt maradunk.
Az étterem fedett (de kinti) része 3 részre volt osztva és pár lépcsőfokkal volt elválasztva. Mi a középső részre mentünk, és azt hittük megtaláltuk a tutit. Természetes fény, jár a levegő és szép virágok. Akkor csak mi voltunk az étteremben senki más! Erre jön a pincér -egy idősebb Úr aki közli, hogy alul van csak megterítve oda menjünk. Mi erősködni és kérni kezdtünk többször is(!!), hogy had maradjunk ott, mire a válaszok: Akkor meg kéne neki teríteni, azt inkább csak rendezvényeken szokták, meg, hogy lent van 50hely mi meg csak ketten vagyunk rá.
Én úgy tudtam a vendéglátásban figyelni kéne a vendég igényeire és kéréseire(!!), elmondanám, hogy a megterítés egy terítő, egy sótartó és két párnából állt volna, nem értem miért esett neki olyan nehezére. Hát mit volt mit tenni lementünk, ahova mondta. Ott természetellenes szemet bántó sárgás zöldes fény volt az egész részen látnivaló semmi, és nem járt a levegő. kb.1órát töltöttünk ott és a végén már nagyon rosszul voltunk miatta, alig vártuk, hogy kikerüljünk onnan (képzelheted ha egy zártabb tér nem levegőzik..) 
Amit rendeltünk kikaptuk az rendben volt és végül is az ár is elfogadható, bár nem volt itallap. Ahogy betértek később a vendégek mindenki automatikuson odament, ahova mi, de rájöttek, hogy nincs megterítve így vagy belenyugodtak, vagy elmentek máshova. A mellettünk lévő asztalnál angolok ültek. Mi előbb végeztünk vártuk a pincért. Jött is nagy nehezen, el is vitte a dolgaink egy részét, de a fizetésben az angolok előnyt élveztek, hisz mi csak fiatalok vagyunk, mi majd várunk… (hiába végeztünk előbb, mi nem voltunk olyan fontosak..)
Szóval nem tudom érted e, és átlátod e, de én nagyon sokat mérgelődtem ezen akkor, hisz egy tökéletes napot-helyet szerettünk volna, és annak egy fő része azzal telt, hogy a pincér miatt mérgelődtünk..
Amúgy azon is gondolkodtunk, mi van, ha elkérjük a panaszkönyvet, és nem adják oda?

 

 Néhány szóban: a kilátásért egy étterem nem vonható felelősségre. Persze, az már ízlés dolga, hogy a tulajdonos hol is nyitja meg üzletét. Viszont az, hogy nem terít meg, mert éppen nincs hozzá kedve, már számomra is megkérdőjelezhető! Elvégre, te hagyod ott a pénzed azért, hogy téged VENDÉGÜL lássanak. Szerintem...

A fizetési előny kérdésre csak a felszolgáló tudna magyarázatot adni. Valószínűleg egy külföldinek jobban "kinyalják a sejhaját", hiszen az hozza a nagy pénzt... 

A Vásárlók könyvét minden helyzetben kötelesek odaadni, amennyiben ennek nem tesznek eleget, az üzletben (általában a pult környékén) ki van függesztve a hivatalos szervek elérhetősége is, így a Fogyasztóvédelemé is, azonnal érdemes telefonálni nekik, illetve a tulajt is odarendezni.

 

 

 

Címkék: veszprém étterem lakodalom eljegyzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr10846305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása