Kis szünet után ismét érkezett egy pályázat az „Egyél, hogy nyerjél” játékunkra, amiben János csontlevesével pályázott egyetlen húgocskája, Mónika. Amennyiben úgy gondolod, ez a recept a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a könyvet, szavazz a cikk végén – hasonlóan, mint a Spenótos pite, vagy a Francia gyros esetében!

Továbbra is várjuk kedvenc vacsorádat, részleteket itt olvashatsz!

 

A bátyám által készített csontleves:


Egy nagy lábosba beletesszük a csontot és tele engedjük hideg vízzel, majd rátesszük a már meggyújtott gázra.

Kis idő múlva megnézzük, hogy van-e rajta hab,ha van,akkor leszedjük egy szűrővel. Később is megismételjük. Még egy kis várakozás után, ha már nincs rajta,akkor teszünk bele pár szem egész borsot, zöldséget és sárgarépát. Lehetne bele tenni még zellert vagy kockát,de mi nem teszünk bele,mert drága.

Később teszünk bele még sót és hagymát. Még egy kis főzés után lekapcsoljuk a gázt és leszűrjük az egész levest. Külön tesszük a csontot és egy másikba a zöldséget. Mikor már nagyon akarunk enni,akkor cérnametéltet is beletehetünk. Hiszen mit érne a csontleves cérnametélt nélkül?!

 

Címkék: verseny recept egyél hogy nyerjél csontleves

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr811005276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazsi88 2009.03.16. 20:26:28

Mi ez a lábvíz ebben a retro fazékban? Akármekkora balfék is lennék a főzéshez, akkor sem neveznék be egy csontlevessel. Főleg nem úgy hogy fazékban tálalod. És azért pár répa, meg egy kis zöldség nem kerül sokba, a tésztáról nem is beszélek. Na és milyen csont? Marhalábszár? Te nem konyhatündér vagy, hanem konyhamalac! Persze nem az a cél, hogy mindenféle extra ételeket mutass be, na de egy csontleves az övön aluli. Miért nem írtál a menzakosztról? Még az is jobb. Szerintem kerüld el a konyhát, jobb lesz neked is, meg a konyhának is. :)

moncsi89 2009.03.16. 23:48:06

@Bazsi88: Próbáljunk egy kicsit kulturáltabban írni.Nekem is vannak érzéseim.Igaz nem a legjobb ötlet volt ez a leves vagy,ahogyan te nevezted lábvíz,de legalább adtam magamnak egy esélyt.Lehet,hogy te jobb kaját tudsz csinálni,de nálunk ez volt most a vacsora.Ha nem tetszik,akkor ne szavazz rá!Ennyi!

moncsi89 2009.03.17. 18:40:47

@Bazsi88: Szoktam nézni a Hal a tortán és a Vacsoracsata című műsort és valamikor egyszerű kajákat is szoktak főzni.Sőt még volt olyan is,hogy egy sztár 30 évesen nem tudta,hogy mi a az a Stefánia vagdalt!

Macuska 2009.03.18. 11:45:16

@moncsi89: Az azért nem olyan nagy gáz, ha valaki nem tudja, mi a Stefánia vagdalt... de az már ciki, ha nem tudják, mi az a tepsi, ill. hogy kell bekapcsolni a hiper-szuper sütőjüket, mert még sohasem használták... A csontlevessel kapcsolatban egyébként teljesen egyetértek Bazsival...

Bazsi88 2009.03.18. 18:39:21

Kedves mindnyájan!
Olyan nagy baj nincs a csontlevessel, de ha ízlésesen tálalva (a körülményetekhez képest) lefényképezed, akkor talán elmenne ez az étel. Másrészt levest vacsorára nem nagyon szoktak enni az emberek. Egy pirított kenyérrel is be lehet nevezni, ha kikeversz mellé egy pikáns "körözöttet". Én azt tanácsolom: kreativitás + ízléses tálalás = SIKER!!!

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.03.18. 23:49:18

@Bazsi88: igazad van, és előttem fogalmaztad meg azt, amit már hozzá akartam fűzni a témához: nem az a lényeg, hogy mit, hanem hogy hogyan. Remélem a recepttel nevező kisasszony ezt a későbbiekben figyelembe veszi, s a következő versenyen már a tálalásra is nagyobb hangsúlyt ad!
Addig is: van még egy nap, lehet pályázni, és szavazni, kié legyen a könyv :)
szép napokat!
süti beállítások módosítása