Kis szünet után ismét érkezett egy pályázat az „Egyél, hogy nyerjél” játékunkra, amiben János csontlevesével pályázott egyetlen húgocskája, Mónika. Amennyiben úgy gondolod, ez a recept a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a könyvet, szavazz a cikk végén – hasonlóan, mint a Spenótos pite, vagy a Francia gyros esetében!
Továbbra is várjuk kedvenc vacsorádat, részleteket itt olvashatsz!
A bátyám által készített csontleves:
Egy nagy lábosba beletesszük a csontot és tele engedjük hideg vízzel, majd rátesszük a már meggyújtott gázra.Kis idő múlva megnézzük, hogy van-e rajta hab,ha van,akkor leszedjük egy szűrővel. Később is megismételjük. Még egy kis várakozás után, ha már nincs rajta,akkor teszünk bele pár szem egész borsot, zöldséget és sárgarépát. Lehetne bele tenni még zellert vagy kockát,de mi nem teszünk bele,mert drága.
Később teszünk bele még sót és hagymát. Még egy kis főzés után lekapcsoljuk a gázt és leszűrjük az egész levest. Külön tesszük a csontot és egy másikba a zöldséget. Mikor már nagyon akarunk enni,akkor cérnametéltet is beletehetünk. Hiszen mit érne a csontleves cérnametélt nélkül?!