Nyaralás, utazás és egészségturizmus – ha csak három szóval kellene jellemezni a 34. alkalommal megrendezett Utazás Kiállítást, amire az idén március 3. és 6. között várják az érdeklődőket a Hungexpo-ba.

A Budapesti Vásárközpont hazánk legjelentősebb kiállításszervezője, negyven éves tapasztalattal több, mint harminc kiállítást bonyolít le évente, olyanokat, mint például a Budapesti Nemzetközi Vásár-t, vagy éppen az Utazás Kiállítást. Idén húszezer négyzetméteren, négy pavilonban, hatszáz kiállítóval, harminc országgal és félszáz fellépővel találkozhatnak a látogatók négy napon át.

JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!!

Ki, mikor és hol nyitotta meg a világ első utazási irodáját?

A válaszokat a cikk alatt kommentekben, a Facebook oldalunkon és a ketszersult.blog [csiga] gmail.com címre várjuk február 28-ig!

A helyesen válaszolók közül kisorsolunk egy 1000 Ft-os fogyasztási kupont, amit az Elixir Cafe & Bar-ban bármire beválthat! Részletek itt.

 

Az idei Utazás Kiállítás külföldi díszvendége a földrésznyi méretű India, látványos tánchagyományaival teszi különlegessé a programsort. Nemzeti standján ízelítőt kaphatunk az egzotikus ország látványosságaiból, kulturális kínálatából és persze gasztronómiájából egyaránt. Külön szenzációt ígér a Franciaországból érkező önálló kiállítás, a Himalája Expo, ahol több hegymászó expedíció története mellett megismerhetjük Lhásza kolostorának első női látogatóját, megnézhetjük a magashegyi népek mai használati tárgyait, vallási szokásaikat megelevenítő imamalmokat, szőnyegeket. A kézműves bemutatókat tartó himalájai lakosokkal és a magashegyi teherhordásra használt jakokkal is élőben találkozhatunk. Sőt, egy buddhista szentély is helyet kap majd!

 Már ezek ismeretében sem kell csodálkozhatunk azon, hogy hatvan ezres látogatottságra számítanak a szervezők, de semmi esetre sem feledkezhetünk meg a belföldi díszvendégéről sem! A „folyók városaként” is emlegetett Győr gazdag kulturális életével, az innovációval mutatkozik be, középpontba állítva az egészséges életmódot, elsősorban a sport fontosságát. Olyan ismert győri vagy Győrhöz is kötődő márkákkal találkozhatunk, mint az Audi, a Győri Balett, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Ütőegyüttes, vagy éppen a Győri Filharmonikus Zenekar.

Székesfehérvár történelemmel fűszerezett kavalkáddal érkezik a rendezvényre. A 2×Sült értesülései szerint a kiállítás négy napján felvonulásokkal, jól ismert királyokkal és persze, a 2010-es évben megszokott Történelmi Kavalkád hangulatával színesítik az amúgy is ezerarcú kiállítást az ország talán legrégebbi amatőr színjátszó csoportjának, a Szabad Színháznak lelkes játszói!

 Az idei Utazás Kiállításon több társrendezvény is elérhető lesz. A Budapesti Boat Show a legnagyobb Kelet-európai hajókiállítás rengeteg érdekes és izgalmas programmal várja vízisportok szerelmeseit. Idén az elektromos hajók kapják a főszerepet. A golfozás szerelmesei sem fognak unatkozni, és a kempingezni vágyóknak is érdemes megtekinteniük a Karaván Szalon idei kínálatát. A „B” pavilonban pedig a két kerék rajongókat várják főleg, hiszen a PORT.hu Bringaexpo-ja is egyidejűleg lesz megszervezve az Utazás Kiállítással.

Tájékoztató jelleggel a belépőkről: napijegyhez a helyszínen kétezerért, on-line rendelve1600-ért juthatunk hozzá. A családi jegyért négy Mátyás királyt kell adnunk (4000), a csoportban érkező diákoknak pedig fejenként egy ezres a beugró.

A kiállítás délelőtt 10 és este 6 között látogatható.

 

Te mit tervezel? Ellátogatsz a rendezvényre? Írd meg nekünk!

 

Jelen cikk nem számít reklámnak, kizárólag tájékoztató jelleggel készült. A cikkben több sajtó és tájékoztató anyaga fel lett használva. A képek az internetről származnak.

Címkék: budapest utazás program india expo kiállítás győr himalája vásárcsarnok karaván hungexpo bringaexpo boat sékesfehérvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr612695071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása