Nem kell szakács-pincér főiskola ahhoz, hogy az ember tudja: az éttermek- és egyéb vendéglátóipari, valamint szórakozóhelyek legnagyobb bevétele, illetve haszna az italok értékesítésében rejlik. Általában, persze…

 

És láss csodát: tudnak még meglepetéseket okozni számomra az egyes tulajdonosok (vagy éppen a szórakozott felszolgálók), mint ahogy azt a székesfehérvári Aranycsengő étterem esetében tapasztalhatjuk.

 

Az autóbusz pályaudvartól „egy köpésre” található evő-hely valahogy az elmúlt években folyton kereste önmagát – olyannyira, hogy több név- és kínálat változtatás, a személyzet részbeni, vagy teljes lecserélése tetőfokaként jelenleg tárt karokkal várják vendégeiket, node nem akármilyen módon: térjen be bárki, ám az messziről kerülje el a szépnek még jó indulattal sem mondható bejáratát, aki csak egy pohár borra, vagy egy gyors presszókávéra vágyik!

 

Mint ahogy a képen látható: felhívják kedvesen a figyelmünket, hogy aki nem eszik, az inni sem fog – tetszik, nem tetszik, ez van. Így aztán a kedves felszolgálóknak nem kell potom öt-kilencszáz forintos bevétel után 2-3 poharat mosogatnia, a hűtőajtót 20 percenként nyitogatnia, s eleve: mi az már, hogy úgy kelljen a munkáját végeznie, hogy két-három kést és villát ne polírozhasson levezetésként?!

 

Nos, úgy látszik, a helynek erőteljesen „(arany)csengettek”, főként, mert már nem látom ott azt a tíz-tizenöt fős főiskolás brigádot, nem hallatszik az utcára a traccsparti, s igazából akárhányszor elmegyek az üzlet előtt (bármelyik időben, szinte minden nap többször), a személyzeten kívül mást nem nagyon láttam még bemenni…

 

Kedves Tulaj, kérem, magyarázza el nekem, mire jó ez? Tényleg érdekel!

 

Címkék: vélemény székesfehérvár ital étterem aranycsengő

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr501765102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csibor69 2010.03.22. 13:35:14

Tisztelt Ismeretlen!
A vezetőség nevében köszönjük a reklámot. Örülünk, hogy felkeltette figyelmét éttermünk új arculata ( ami nem kocsma ), és így örömmel nyugtázta, hogy nyugodtan be tud jönni egy kellemes környezetben eltölthető ebédre vagy vacsorára. És nem kell félnie attól , hogy ittas egyének az ölébe esnek vagy kötöszködnek, hangoskodnak.Amint Önt is a vendégeink között tudhatjuk, úgy látni fogja, hogy éttermünkben szépszámmal vannak vendégek, és nemcsak a személyzet. De Önt szívessen várjuk egy kávéra vagy egy üditőre. Önnek abban igaza van, hogy az 500-900 ft-os bevételek tényleg fontossak,de a vezetőség többre értékeli ha egy család vagy magán ember nyugodt körülmények között étkezik. És úgy gondoljuk, hogy ez a vendégeink részére biztosítva van.
A bejáratot sajnos nem tudjuk megváltoztatni, mert müemlék jellegű épület.Tisztelettel:
Aranycsengő Étterem vezetősége

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.03.25. 16:17:44

Tisztelt Vezetőség!
Ez úton szeretnék elnézést kérni a kései válaszért, kicsit elhanyagolom mostanában a blogot egyéb munkálataim miatt!
Megtisztelő, hogy megkeresett, és véleményezte a fenti cikket! Örömmel látom, hogy már lekerült az ajtóról az a kiírás, mely a bejegyzést ihlette!
Ez úton kívánok Önöknek minél több Kedves Vendéget!
Köszönöm az invitálást, ám eddig kétszer voltam az egységben, és kétszer csalódtam benne (remélem ennek tudatában nem fogja összefüggésbe hozni ezzel a cikkel!). Amennyiben visszajelez, hogy a szakácsuk is (pontosabban a pizzaszakácsnő) kicserélődött a névváltoztatás után, meg fog érni nekem egy harmadik próbálkozást!
Szívesen várom vissza a portálra!
Legyen szép, és annál inkább forgalmasabb napja!
Tisztelettel:
A 2×Sült Blog Főszerkesztője
süti beállítások módosítása