A kávé mézzel – aki próbálta, szinte egyöntetűen állítja – fenséges. Ám hogy milyen a csirke mézzel és mustárral, bizonyára megoszlanak a vélemények (na jó, a melange esetében is): van, aki imádja, és van, akinek már a hallatáról is borsózik a háta. Nem is gondolná az ember, hogy házilag legalább olyan egyszerű elkészíteni, mint a Maggi vagy a Knorr üveges cuccát.
Ahhoz, hogy kicsit eltérjünk a megszokott paprikás kruplitól, nem kell mást tennünk, mint fogni egy fej finomra vágott hagymát, amit vajon vagy olíván lepirítunk, csurgatni bele úgy két evőkanálnyi mézet, ugyanennyi mustárt (vagy ha van otthon éppen Dijoni, kevesebb is elég bele), majd egy kis delikátot vagy csirke fűszer keveréket, borsot és bazsalikomot szórni rá, majd ebben lepirítani a csíkokra vágott csirkemellet. (Amennyiben ragaszkodunk az üveges látványához, és ízéhez, a csirkével egyidejűleg egy közepes szál reszelt sárgarépa is remekül mutat majd benne.) Amikor a szárnyas húsa kellőképpen megpirult, és még nem forrta el a levét, egy-két evőkanál liszttel stauboljuk, majd annyi tejjel felengedjük, hogy egy viszonylag sűrű szószt kapjunk belőle.
Érdemes kipróbálni szerecsendióval és gyömbérrel fűszerezve is!