Régebben mexikói hetek voltak a Lidl-ben, amikor jócskán be is vásároltunk alapanyagokból Mexikói származású, volt osztálytársamnak köszönhetően jópár dologról ránézésre megtudtam mondani, mire is jó. Tegnap meg is találtuk a találóban csak Mexicoi Pác névre keresztelt olajos, chilis, fűszeres cuccot.
Aztán kezünkbe vettünk egy nagyobb pulykamellet, amit megtűzdeltünk fokhagymával, majd bekentük a csípős valamivel, és egy fél napig visszadugtuk a hűtőbe.
Mire úgy állt a dolog, hogy neki kell állni sütni, pucoltunk pár fej hagymát, 4-5 szál sárgarépát s két almát, melyeket cikkekre vagy bâtonokra –azaz hasábokra- szelve a hússal együtt sütőzacskóba, majd a sütőbe gyömöszöltünk, és 200°C-on hőlégkeverésen 25-30 perc alatt készre szerkesztettünk.
Közben a burgonyapüré is elkészült, így a fokhagymás zöldbableves mellé jóízűt evett a család – azaz csak a többsége, én sárgarépakrémes pirítóst készítettem magamnak.
Amúgy a pulykacsoda tök jól nézett ki, ám sajnos most kapcsoltam, így képet sajnos nem tudok prezentálni, és már a pácnak a csomagolása sincs meg…