Régebben mexikói hetek voltak a Lidl-ben, amikor jócskán be is vásároltunk alapanyagokból Mexikói származású, volt osztálytársamnak köszönhetően jópár dologról ránézésre megtudtam mondani, mire is jó. Tegnap meg is találtuk a találóban csak Mexicoi Pác névre keresztelt olajos, chilis, fűszeres cuccot.

 

Aztán kezünkbe vettünk egy nagyobb pulykamellet, amit megtűzdeltünk fokhagymával, majd bekentük a csípős valamivel, és egy fél napig visszadugtuk a hűtőbe.

Mire úgy állt a dolog, hogy neki kell állni sütni, pucoltunk pár fej hagymát, 4-5 szál sárgarépát s két almát, melyeket cikkekre vagy bâtonokra –azaz hasábokra- szelve a hússal együtt sütőzacskóba, majd a sütőbe gyömöszöltünk, és 200°C-on hőlégkeverésen 25-30 perc alatt készre szerkesztettünk.

Közben a burgonyapüré is elkészült, így a fokhagymás zöldbableves mellé jóízűt evett a család – azaz csak a többsége, én  sárgarépakrémes pirítóst készítettem magamnak.

 

Amúgy a pulykacsoda tök jól nézett ki, ám sajnos most kapcsoltam, így képet sajnos nem tudok prezentálni, és már a pácnak a csomagolása sincs meg…

 

Címkék: alma recept hagyma pulyka mexico pác sárgarépa sütő mexikói sütőzacskó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr17974814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása