2006-ban nyitotta meg kapuit Szatmárnémetiben az Astoria Hotel, melyet a jó ég tudja, miért, a tökéletességet jelentő 5 csillag közül csupán háromra értékeltek. S így sajnos maga mögé utasította a varos leghíresebb szállodája a Bodi Villa – egyesek szerint érdemtelenül.

Kedves Romániában élő olvasónk, aki a cikket beküldte, akkortájt még dekorátorként dolgozott egy reklám cégnél, így nem jelentett problémát neki a két üzlet felderítése, bár ezen látogatása idejében az Astoria még festés és felújítás alatt állt.

Maga a címer és a hotel emblémája, akár a feliratok kézzel kifaragott és megmunkált, arannyal befujt fából készültek, az épület berendezése és kialakítása a XIX. század végét idézi. Az Astoria 23 szobái egymástól függetlenek, kellemesen berendezettek, némelyik ablakai szép kilátást biztosítanak a szökőkúttal díszített belső udvarra.


Földszinten van az étkező a közepes méretű kerekített napszakfüggő terítővel, virággal és gyertyával díszített asztalaival, kényelmes, párnázott székeivel, mellyel egy különleges attitűdöt sikerült kialakítani.

  

Most nyáron voltunk ott utoljára párommal és egy baráti párral, így egy 4 személyes asztalt kértünk.
A pincér tisztelettudó és kedves. A kiszolgálás gyors és nem „dobigálják” oda az ételt eléd, hanem szépen, diszkréten forognak körülötted. A poharak sosem foltosak, a tányér ízlésesen dekorált, a nagy adag valóban akkora, hogy alig bírod befalni.
Az ételek finoman elkészítettek, a hús nem rágós, a burgonya nem csöpög az olajtól, a paprika nem olvad szét a villáról és sorolhatnám. A pincér nem rágózik, nem dugja be a kezet a kezed alá, ha éppen még fogyasztanál, vagy beszélgetsz a társasággal.
S ami meg újdonság nálunk, de kellemesen hatott rám, nem közli, hogy mennyit kell fizess, hanem a számlát egy noteszbe téve teszi az asztalodra. Nem etet a rákkal, ha nem hagysz sok borravalót, és ha éppen úgy adódik, meg a széket is kihúzzak előtted vagy felsegítik a kabátodat.
A vacsora utáni borválaszték... Egyszerűen mennyei. Hazai és külföldi ízek, vörös és fehér, száraz vagy fűszeres... Minden megtálalható - elérhető áron!
A sütemények mesébe illőek.
Csak jót tudok mondani az Astoriáról, és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Mára már egy nappali pincehelyiségük is van, ami nem csak étteremként, de szórakozó helykent is funkcionál.

 

Amoly King

 

 

Címkék: hotel románia szatmárnémeti astoria

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr7867716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása