A júniust nem csak azért szeretjük, mert már csak két hét van vissza a suliból, és már megállíthatatlanul támad minket a nyár, hanem azért, mert teli van programokkal, és új dolgokkal, lehetőségekkel is.


Kicsivel több, mint két éve történt, hogy két ólomüvegezéssel is foglalkozó energikus fiatal valóra váltotta az álmát, és hangulatos, családias kávézót nyitott Székesfehérvár Belvárosában, a legeldugottabb udvarkában, a zenélő órától csak egy köpésre. Persze, mint mindenhol, a kezdetek itt is nehézkesen indultak, aztán hirtelen berobbant a köztudatba, és onnantól kezdve a város egyik legelismertebb, és legjobban kedvelt művészkávézójává nőtte ki magát.

 

A diákoknak már-már a mindennapi életük igen fontos részévé vált a suli utáni macifröccs a teraszon, vagy a folyamatosan megújuló kiállítás között; az idősebbek meg inkább részesítették előnyben az igen széles kávékínálatot, vagy éppen az isteni Pilzenit. Hasonlóan, mint a Japánból hazánkba látogató, és 9 hónapig itt ragadó Takasi is, aki ügyesen kihasználta, hogy itthon csak a 18 éven aluliak nem fogyaszthatnak alkoholt.

 

Szeretjük ezt a kávézót. Ide senki sem beugrik egy eszpresszóra, vagy egy üdítőre: jónéhány színdarab, rendezvény plakát, újrahasznosított ékszer látta már meg a recsegős-ropogós, mégis masszív székeken a napvilágot. Sőt, a nagy volumenű rendezvények néhány szekciója is ezen a helyen született meg – így talán ki is jelenthetjük: Möbius csak úgy ontotta belénk az ihletet!

 

Aztán kinőtte magát a hely. Éppen ezért Orsi és Attila figyelt, pályázott, és nyert. Most meg éppen fest, pakol, költözködik – nem messze, csak két utcával arrébb, az autóbusz pályaudvar szomszédságába. Házasságot kötött a fehérvári Baba Múzeummal, kis boltocskát nyit, sőt, turistákat vár, hogy első kézből értesülhessenek a város rendezvényeiről. És persze vendégül lát a hosszú buszút után a közel nyolcvan fő befogadására képes, galériás kávézó-részben.

 

Több részletet egyelőre még nem akartak kiadni, ám egyvalami biztos már: a sötétzöld fal a múlté, az új arculat a meggyvörös színvilágot karolta fel.

 

Nyitás: június elsején!

Címkék: székesfehérvár kiállítás kávézó belváros idegenforgalom café möbius

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr402026231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása