És ugye, éhesen nem lehet bulizni menni, mert még a disznó is makkról álmodik ez esetben, így a tegnap esti parti előtt egyik barátommal beugrottunk az Operett Színház terétől nem messze lévő kínai étterembe. A kései ebédet ugyan olcsón megúsztuk („Otszáotven foint”), mégis a hányinger kapott el a borsszóró használata közben.

 

 

Január 23-án este nyolc óra körül úgy gondoltuk haverral, beugrunk valami olcsóbb helyre, hogy ne csapoljuk le nagyon pénztárcánkat, mégis jóllakva indulhassunk neki az éjszakának. Mivel a pesti gyorskajázók körében nem igazán vagyok ismert, így az egykori kellemes élményekkel befejezett vacsorám színhelyére invitáltam kísérőmet, az Oktogonhoz közeli „Yu Yuan” Kínai étterembe. Első ízben nem is volt semmi baj: az adag nagy, a kaja finom, mint tegnap este is – ám a kínálat már erőteljesen megcsappant. Spanom zöldséges tésztát evett (eddig –és máshol- valahogy nem így nézett ki: spaghetti, hagyma, minimális répa, szójaszósz), én tojásos-zöldséges rizst és tofus mártást próbáltam magamévá tenni a két fadarabbal.

Magával az ízvilággal a vacsorám esetében most sem volt baj, ám az állott spaghetti szerintem undorító volt. (Olasz étteremben dolgoztam jóideig, ahol a tésztákat mindig frissen főztük, persze al dante, így én elvből nem eszem melegentartó pultról tésztát.)

Szakácsnak készülő társam ugyan húzta a száját – otthonról ő sem ilyenre emlékezett, viszont a legnagyobb döbbenetet nem is ez okozta a kétszintes étteremben, ahol lent a hipp-hopp étkezőket látják szívesen abrosztalan, szalvétás-só és borsszórós, borlapos asztalokkal, fent viszont szépen megterítve a’la carte várja a látogatót. No meg a vécé, ami mellett nem szeretnék szó nélkül elmenni…

Jó szokásomhoz híven beszélgetés közben most is előszeretettel játszottam a látszólag fehérborsot rejtő műanyaggal, mikor a teteje valahogy lekerült róla, a döbbenet meg az undor tetőfokára hágott: a kiszóródott bors valahogy koránt sem úgy nézett ki, mint eddig szokott. Gondoltam, szagmintát veszek, és kikértem a szakmabeli barátom véleményét is. Mivel trüsszögni egyikünk sem kezdett, félve ugyan, de megkóstoltam – állás után úgyis elmegy az illata -, és gyermekkorom jutott eszembe, mikor a homokozóban valamilyen úton-módon annak tartalma a számba keveredett…

Igen: homokkal volt feljavítva a fehérbors!

A mellékhelyiség használata ezek után már említésre sem méltó (jókora irónia): a szűk, húgyszagú, koszos vécében még a pisilés sem esett jól…

 

A 10-es skála: az étteremrész attitűdjére 7, a WC-kre 3 pontot adnék. Mivel az én ételem nekem ízlett –s azt nem számítva, hogy mikrozva van, elvégre pultos kaja-, viszont haveré nem nyerte el tetszésemet, 7 ponttal jutalmazom. Ám az a fránya bors elvette a kedvem attól a helytől, így összességében 4 pontot ítélnék oda.

 

 

Címkék: budapest étterem kínai bors homok fehérbors yu yuan

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr32900190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pathi (törölt) 2009.01.25. 00:04:55

Sziasztok!

Én, mint a második szereplő hozzászólnék:
Választékról annyit hogy szinte semmi. Én nem sűrűn járok Kínai étterembe, de ha mégis akkor Zöldséges pirított tésztát eszek. Az adaggal megelégedtem főleg a 400 Ft-os árral, főleg h ez ugyebár Budapest. De amikor megláttam h mikrozzák hát fura. Főleg h elvileg melegen tartóba vannak így nem igazán kéne melegíteni. oké tisztába vagyok a dolgokkal, én is étterembe dolgozok. De a mikrós dolog mégse jött be. Inkább ettem volna hidegen. Az étterem se nyerte el a tetszésemet, nekem eléggé lepusztultnak tűnt (rozoga székek, a só- borsszóró undorító). A borlapon pedig 3000-9000 Ft között borok. Pontosan nem emlékszek az árakra. De ennyi pénzért biztosan nem náluk fogok borozgatni.

Az értékelésem rosszabb, mint kedves haveromé:
/5-ös skálán értékelve/

Az étterem "attitűdjére": a közepest megkapja, mégis csak Kínai Étterem, A toalettek: 3as szintén, de ezt csak azért kapja meg, mert volt szappan és kézszárító, és a saját ételem: kettő pontot kap ugyanis nem ízlett.

Ajánlat: Nem ajánlom senkinek se! De ha valakinek csak a kaja fontos, akkor menjen, annyira nem szörnyű.

Én személy szerint adnék nekik még egy esélyt és napközben is benéznék hozzájuk hogy milyen ételt kínálatuk van és hogy akkor mennyire friss.

Üdvözlettel: Viktor
süti beállítások módosítása