Itt a november, a hurka-kolbász szezon már a nyakunkon, disznóink az ólban még boldogan túrják a földet, nem is sejtve, hogy biza hamarosan mennyei lakomák áldozatai lesznek. És ha már november és disznóvágás, akkor Kézműves Magyar Ízek Vására, holnaptól, ahol több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhattok végig a budapesti Millenáris B épületében.

kep_hurka-kolbasz-ujbor.jpgHurka, kolbász, szalonna és persze bor várja a látogatókat

A november 16-18 közötti rendezvény kínálatában olyan különlegességekkel is találkozhattok majd, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve libakolbászok. Az újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott színvonalon, minőségben azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek is.

kolbasz_1.jpg

A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett nem maradhat el a szórakozás sem, így a kóstolás közben mindenki kedvére választhat a színes programok közül: jön a gyerekek nagy kedvence, az Alma Együttes, de zenél még a Kolompos, Vastag Csaba és a Balkán Fanatik is. A zenei kínálat mellett szakmai bemutatók is lesznek: megismerhetjük a csokimikulás és a télifagyi készítésének fortélyait, bepillantást nyerhetünk a mézpergetés rejtelmeibe, kóstolhatunk Rákóczy Túróst, és szakmai beszélgetésekbe elegyedhetünk népszerű hazai gasztro-bloggerekkel.

A részletes programot IDE KATTINTVA találjátok.

Hangulatteremtéshez a tavalyi rövidfilm:

A kétezer forintos belépőhöz mindenki kap egy kis „turistacsomagot”, melyben megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét, a 2012-es újbort, valamint egy kolbász vagy hurka üdvözlőfalatra is szert tehet. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

Bővebb információ a Kézműves Magyar Ízek Vására honlapján.

Fotók a hivatalos oldalról.

Címkék: magyar kézműves vásár rendezvény millenáris kolbász hurka

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr864908817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maximum grimbus 2012.11.19. 14:25:00

én voltam, olyan finomakat kóstoltam, a tejtermékek isteniek voltak. Nálunk az egész család imádja, minden nap iszunk tejet. Most megéri gyűjteni a mizo logókat, mert ha ügyesek vagyunk, könnyen összejön egy szép bocis bögrére való, és egy pici szerencsével 1 milla is ly.my/logofogo
süti beállítások módosítása