Pár nap múlva megnyitja kapuit az I. Budavári Sörfesztivál, ahol négy napon át tartó sörünnepen közel száz féle sörrel, utcabállal, színes programokkal, koncertekkel találkozhatnak a Budai Várba látogatók. A hagyományteremtő jelleggel megrendezett fesztivál különlegessége, hogy a nagy gyártók és forgalmazók közkedvelt hazai és nemzetközi sörmárkái, valamint egyelőre kevésbé ismert, de egyre népszerűbb kis hazai sörfőzdék termékei egyszerre lesznek jelen. Mindemellett cseh, német, angol, ír és belga söröket, ismert és népszerű márkákat, valamint kézműves sörkülönlegességeket is kóstolhat az augusztus 25. és 28. közötti várlátogató.

A helyszínen több magyar kézműves sörfőzdével is találkozhattok, többek között kiállít: a Rotbuger családi látvány sörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, az ER-PÉ Serfőzde, a Cervisia Sörfőzde, valamint a Csobánkai Kézműves Serfőzde. Továbbá megízlelhetitek a Köleses sört, a Kaltenberg Sörház szűretlen és vörös söreit, illetve az egyre népszerűbb Keserű Mézzel is megbarátkozhattok.

A söriváson kívül egyéb programok is várnak titeket. A Heineken jóvoltából látványos bemutató keretében, folyamatában is megtapasztalhatjátok, miből és hogyan készül a sör. A program során az érzékszerveket, így a látást, tapintást, ízlelést, szaglást bevonva, lépésről lépésre kalauzolnak végig titeket az egyes állomásokon.

A Sopronitól megtanulhatjátok a tökéletes csapolás titkait. Frissen szerzett tudományotokat élesben is kipróbálhatjátok, ráadásul a Soproni termékcsalád prémium márkája, az 1895 csak itt kapható majd csapolva is.

 

A sörök kóstolására és fogyasztására betétdíjas, egyedi üvegkorsó szolgál majd, amelyet igény szerint hazavihettek az esemény után, de vissza is válthatjátok azt. Egy korsó sör ára egységesen 400.-, 500.-, illetve 800.- forintba kerül.

 

 

A sörök mellett koncertekkel is készültek a szervezők, fellép többek között a Zorall, a Blus Company, Jamie Winchester és Firkin is Hadházi László (Dumaszínház) mellett. A részletes programot itt találod.

 

Mi ott leszünk, mert imádjuk a sört! És te?

 

A cikk a Szeretlek Magyarország publikációja alapján készült. A képek egy része is innen származik, illetve a Budavári Sörfesztivál oldaláról.

Címkék: sör fesztivál program vár budai borsodi heineken soproni amstel budavári

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr263162854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása