Kedves barátom olyan sütire hívta fel a figyelmem, amit ugyan fotóval nem prezentált, de a szakmai zsűri (azaz a családok és a barátok) véleménye szerint van olyan finom – vagy inkább finomabb is -, mint a madártej! Viszont, hogy képzelőerőnket ne kelljen nagyon megerőltetni, Alíztól kölcsönöztem egy fotót hozzá!


A kellékek:

1.réteg: 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej.
2.réteg: 20 dkg túró, porcukor, 2 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor.
3.réteg: 2 cs. vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor.
4.réteg: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, a tetejére: kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A művelet:

   A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30×30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

  A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítjuk. A krémport a tejjel elektromos habverővel alaposan kikeverjük. Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.

   A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokit szórunk, és a hűtőbe tesszük tálalásig. A tejszínhez egy kis zselatint vagy habfixálót keverhetünk, akkor jobban megtartja az állagát. 

 



Nálam már nyerő a recept, s mivel imádom a madártejet, fizumat joggal fogom ezzel a kis desszerttel megünnepelni!

 

Címkék: tojás recept túró csoki tejszín keksz desszert cukor margarin porcukor

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr221713519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azila 2010.01.30. 01:21:24

Én nem bánom, ha az én képemmel illusztrálod a receptet, sőt nagyon örülök, hogy tetszik, de ha megkérhetlek, akkor cseréld ki a linket az Aliz feliratnál, ugyanis az nem az én oldalamra mutat. Itt még további 10 kép van ehhez a recepthez.

azila.gportal.hu/gindex.php?pg=23273782

Előre is köszönöm szépen.
Aliz

gesztenye receptjei 2010.01.30. 18:39:35

Szia 2xsült!

Szeretném jelezni, hogy a linkre mutató oldal nem Aliz oldala.
Ha pontos szeretnél lenni, akkor a következő linkek alatt találod meg Alizt:
alizkonyha.blogspot.com/
itt a blogja van, az oldala pedig:
azila.gportal.hu/
szerintem illene elkérnio Tőle a képet is a receptet is, de legalább is jól feltüntetni a linket.
A postodnál feltüntetett link alatti oldal szerintem jogtalanul használja a képet és a receptet is.
üdv. gesztenye

gesztenye receptjei 2010.01.30. 18:40:44

Bocs most vettem észre, hogy Aliz már írt neked!

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.01.30. 23:31:24

Kedves Alíz és Gesztenye,
nagyon köszönöm, hogy rámutattatok figyelmetlenségemre, melynek tükrében természetesen javítottam a linket!
Az esetleges kellemetlenségekért ez úton is elnézést kérek!

Valóban hibáztam, hogy nem írtam levelet Alíznak a kép használatával kapcsolatban (éppen ezért linkeltem, és választottam azt a képet, melyen a forrás feltétlen fellelhető), viszont a receptet biztos, hogy nem tőle vették el, ugyanis az eredeti e-mailben a Koronás Cukor (logóval) van feltüntetve. Mivel ez egy e-mailben érkezett recept, így a kérésed ezen felét nem tudom magamra vonatkoztatni!

Még egyszer köszönöm a figyelmeztetést,
további kellemes hétvégét, boldog gasztro-alkotásokat!

A mielőbbi viszont látás reményében,
2×Sült

azila 2010.01.31. 00:34:10

Kedves Kétszersült! Köszönöm szépen a gyors módosítást. Ha jó lett volna a link nem szóltam volna, sőt, örültem volna az oldalam népszerűsítésének, mert nem szoktam még azt se elvárni, hogy előzetesen megkérdezzék, de pont olyan oldalt linkeltél be, ahol még fel is háborodtak azért, mert egyáltalán szólni mertem.
Egyébként meg nagyon tetszik az oldalad.:)
Üdv.
Aliz

gesztenye receptjei 2010.01.31. 09:24:29

Köszi Kétszersült!

Tudod sok képlopás történik az ilyen gyűjtőoldalakon, mint ami a link alatt is volt. Köszi én is, hogy javítottad!
Szerintem is nagyon jó a blogod! :-)
Várom a további bejegyzéseket!
Üdv. gesztenye
gesztenye.blogol.hu

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.01.31. 23:27:23

Aliza, Gesztenye, sziasztok!
Mint ahogy korábban is, most, s a jövőben is törekszem arra, hogy a 2×Sült oldalon megjelent tartalmak legkevésbé se károsítsák más szerzői jogait, s lehetőségemhez mérten mindent megteszek a pontos forrásmegjelöléshez – sajnos idő hiányában erre elég gyakran szükségem is van. Szégyellem, hogy nem voltam kellően körültekintő, és belefutottam abba a csapdába, hogy az első találatot linkeltem is, viszont ez remek tanulópénz volt, s próbálom a későbbiekben ennek lehetőségét kizárni!

Most, munka után csak bepillantani tudtam mindkettőtök oldalára, s ez úton is szeretném kifejezni gratulációmat az igényes receptek, és a képek után!
Gesztenye: tálalásod egyszerűen lenyűgözött! Sok gasztro-magazinnal találkozom nap, mint nap, viszont beszélő, nyálkahártya-zsugorító szemet és képzelőerőt gyönyörködtető képekkel sajnos már annál kevesebbszer… Hihetetlen, mennyire eltalálod a kellő pozíciót, s sajnálom, hogy hasonlóakat már nem láthatok a legtöbb nyomtatott sajtóban!
Természetesen Alízról is elmondható mindez – már amit láttam nagy hirtelen!
Örömmel szaladok vissza szabad perceimben – éhezni :D

Az oldalamról alkotott kritikátok megköszönésével búcsúzom
2×Sült

gesztenye receptjei 2010.02.01. 21:52:36

Kétszersült!

Szerintem mindenki belefut egyszer egy ilyen bakiba, fátylat rá, több szót nem érdemel :-)

Köszi, hogy megdicsérted a képeimet. Amikor elkészítem és felteszem nagyon meg vagyok elégedve, de amikor látom a többi gasztro blogban, hogy milyen csodás képeket készítenek, akkor már nem vagyok elégedett.
Régebben, míg nem jártam más gasztro oldalakra, csak kattintottam és kész.
Ma már fontos, hogy néz ki a kép és rajta az étel.
Igen Aliz gyűjteménye ( nem a blogja, mert az új fantasztikus, rengeteg munka van benne. Sokat tanulok Tőle :-)))
Várlak máskor is szeretettel: gesztenye