Van egy kedvenc kombinációm, mellyel nagyritkán örömet okozok Tesikémnek és persze magamnak is. Ilyenkor fogom a húst, meg a túrót, hogy megalkossam a palóclevest és a túrógombócot, mondjuk azt, amit 12 perc alatt össze lehet dobni. A leves? Ahogy Koltai Róbert mondta egyszer: "a palócok is csak ezt ennék, ha lennének még palócok!" (Úgy gondolom, érdemes megszórni némi reszelt parmezánnal, bazsalikommal, igazán ízletes lesz tőle! - kS)

 

Palócleves

 

Üvegesre, majd zsírjára pirítani:

5 dkg zsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma

 

A hagymához teszem az alábbiakat, és rövid lén párolom:

50 dkg báránylapocka, 1 evőkanál pirospaprika

 

Majd a fűszereket és újra felöntöm kevés vízzel:

fél kávéskanál köménymag, 1 babérlevél, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom

 

Majd hozzá:

25 dkg zöldbab, 30 dkg krumpli, és újra felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

 

Ha minden megfőtt, habarást készítek:

2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, végül fedő nélkül összeforralom.

 

Nagyon finom, egytálétel. Jó étvágyat!

 

Címkék: leves recept palócleves

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr531027829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.