Végre nem kell közel hétszáz forintot kiadni, hogy mennyei desszertet csipegethessünk.
Sőt: a Mozart golyókat otthon pofon egyszerű elkészítni! S közben valamely szinfóniáját hallgatni - sokszoros élvezet és relaxáció...
10 dkg mogyoró (kerek)
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
tortabevonó
A mogyorót serpenyőben sűrű keverés és rázogatás mellett megpörköljük. Ha már barnák konyharuhára szedjük és dörzsöléssel a héját eltávolítjuk. Ezután a mogyikat ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a tojásfehérjét. Addig gyúrogatjuk, míg teljesen össze nem áll. Aprócska gombócokat formázunk belőle és fogpiszkálóra szúrva, olvasztott tortabevonóban megmerítjük. Hűtőben tároljuk.
Amennyiben az eredetihez leginkább hasonló finomságot szeretnénk kapni, a masszát sodródeszkán némi porcukron nyújtsuk ki, egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagdossuk, s sűrű, kihűlt kakaókrémmel töltsük meg, úgy formázzuk golyókká!
A sűrű kakaókrém: olvassz vajat, majd keverj hozzá cukrot és kakaóport. Engedd fel annyi tejjel, hogy egy kemény masszát kapj, forrald ki, és hűtés után már töltheted is vele a masszát!
A sok kis kép innen való.