Zsuzsi rajong a pitékért. Vagyis, ahogy leveléből kivettem, nem csak ő, az egész ír népség… El is küldte mai vacsoráját, melyhez csak két dolgot felejtett el csatolni: kóstolót és képet…
A recept végén lehetőséged van szavazni, amit örömmel fogadunk, hiszen ez dönti el az Egyél, hogy nyerjél verseny nyertesét!
Évek óta Írországban élek, ahol mindenféle pitét csinálnak. A tészta az alap és a tetejére raknak pároltzöldséget nyers tojással összekeverve, esetleg kis sonkát vagy sajtot... Ez
mindenki fantáziájára van bízva, no meg attól függ, éppen mi van a hűtőben...
Sohasem alkotok receptből, ezért arányokat nem tudok mondani...
Kétszer annyi vajat mint lisztet összemorzsolok egy tojással, sóval és a hűtőbe teszem egy órára. Majd leforrázok spenótot. Ha kihűlt összevágom, maradék krumplipürét keverek hozzá, teszek bele reszelt sajtot, vagy túrót és 2-3 egész tojást, borsot, foghagymát. A kihűlt
tésztát kinyújtom és egy tepsit vagy tortaformát kibélelek vele.. Beleöntöm a spenótos balhét és 180fokon 45 percig, amíg nem lesz szép piros a teteje, megsütöm. Ehhez a tésztamennyiséghez kb. egy tányérnyi rátét kell...
Tök jó "maradékfelhasználós" kaja és nagyon finom!
A képet BodzaBlog oldalról vettem kölcsönbe!