Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

4 db tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 250 ml tej, só, 10 dkg vaníliás cukor, cukrozott kakaó, lekvár, olaj a kisütéshez.

 

A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzáadjuk a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl nagy lángon. Ha egyik oldala rózsaszínre sült, egy tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, felváltva kakaóval, és lekvárral kenjük meg. A legutolsót megfordítva borítjuk rá a palacsintákra, tetejét megszórom vaníliás cukorral. Még forrón azonnal tálaljuk.

 

Címkék: recept palacsinta kakaó desszert lekvár csúsztatott palacsinta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr81975990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.