Stopszli nevű olvasónk a fokhagymás méz olvasatán felbuzdulva elküldte kedvenc receptjét is, melyet különösen hideg sült hurka és különböző sültek mellé ajánl leginkább.

 

Fokhagymás szilvabefőtt
1 kg szilva, fokhagyma (a szilvamag helyett 1 gerezd), 40
dkg cukor, 1 dl ecet, 5 szegfűszeg, 1 tk só, 1 egész fahéj.
A fokhagymagerezdeket megtisztítom és megmosom. A szilvákat
kimagozom és a magokat kicserélem fokhagymagerezdekre. Fél
liter vízből, a cukorból, az ecetből, valamint a fűszerekből
szirupot főzök. A szilvát üvegekbe teszem, a sziruppal
feltöltöm és lezárom.

 

Címkék: szilva recept fokhagymás kompót szilvabefőtt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr80933999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.