Ma délután egy kis desszert után vágyakozva a régi receptjeim között kutatva találtam rá a túrógombócra, amit egyszer már elkészítettem és el is nyerte a tetszésem. Így neki is kezdetem, valami könnyűre vágytam, most igazából nem volt kedvem tésztát dagasztani. Mondjuk ez is elég időigényes a pihentetés miatt, de az összeállítás 10 perc.

 

 

Hozzávalók (kb. 12 db gombóchoz)

 

A gombóchoz

500 g tehéntúró

120 g búzadara

3 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

 

A díszítéshez

200 ml tejföl

Zsemlemorzsa

Porcukor

 

Elkészítés

 

Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót és a citrom reszelt héját egy edénybe összekeverjük egy fakanál segítségével. Majd lefóliázzuk, és hűtőbe helyezzük 2 óra hosszára, hogy a búzadara felpuhuljon.

 

Amíg a búzadara puhul, a zsemlemorzsát kicsit megpirítjuk egy kevés porcukorral. Hagyjuk kicsit hűlni.

 

Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjünk kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.

 

Egy fazékba forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.

 

Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.

 

Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is. A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsába.

Porcukros-tejföllel leöntve, vanillin cukorral megszórva tálaljuk.

 

Címkék: recept túró desszert túró gombóc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr83930942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.