Tekeredik a kígyó, csiga akar lenni!

– na de nem ám akármilyen!

Ma délutáni unalmamban úgy gondoltam, elég a heti édességadagból, kis sós nyalánkságra vágytam, ezért gyorsan előkaptam receptes füzetemet, és isteni pizzás csigát csináltam!

 

 Hozzávalók:

2 dkg élesztő

kevés cukor

30 dkg finomliszt

kevés só

3 ek. Olaj

 

Töltelékhez:

  • 2 doboz sertés májkrém
  • 1 pizza krém + kevés ketchup
  • 5 dkg reszelt sajt

A tetejére: 15 dkg reszelt sajt.

 

 Az élesztőt 2 dl meleg vízzel összekeverjük, és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Ha megkelt, 2 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a kikavart töltelékkel, feltekerjük úgy, mint a kakaós csigát, és a hűtőben pihentetjük 1-2 órát. A tekercset 5 mm vastagra felszeleteljük, kikent tepsibe fektetjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd kb. 180 °C-on megsütjük.

Az első kép eredeti környezetében Ticsiandi blogján található.

 

 

Címkék: csiga sós pizza desszert kelt tészta pizzás csiga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr35929194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.