Csokoládés mousse - mert egy kis bűnözés sosem árt :)

 

Vasárnap csináltam vanília sodót, amihez ugyebár csak tojássárgája kell, így kimaradt 8 db tojásfehérje. Mivel nem akartam ismét ennyi tojást kidobni, ugyanis hiba rakom el mindig a hűtőbe, vagy fagyasztom le, akkor se használom el semmire. Így kerestem egy receptet és hozzáláttam elkészíteni.

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 160 g étcsokoládé
  • 5 tojásfehérje + 1 tojás sárgája
  • 25 g vaj
  • 20 g porcukor (de el is hagyható mert a csokoládé elég édes)

 

Vizet forralunk egy edénybe. Lassan forraljuk, éppen hogy csak gyöngyözzön.

Verjük fel az 5 tojásfehérjét félig, és utána adagonként adjuk hozzá a porcukrot.

A csokit beletördeljük egy habüstbe, vagy ha nincs akkor egy akkora lábasba, ami ráillik arra az edényre, amibe forraljuk a vizet. Belerakjuk a vajat is. Ezt elkezdjük kevergetni. Nem szabad túlhevíteni a csokoládét.

A megolvadt csokoládét levesszük a gőzről. Kicsit hűlni hagyjuk, de ne dermedjen meg. Hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük. Aztán óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét, amit kis mennyiségekben adunk hozzá úgy, hogy a hab ne törjön.

Hűtőszekrénybe helyezzük, és minimum 1 órát hűtjük, de lehet egy egész estét is, ha tudunk vele annyit várni. 

 

Címkék: recept csoki gyors tojásfehérje desszert csokoládé mousse étcsokolédé

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr35920835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renat@ 2009.02.03. 21:30:33

Hát ez tényleg jó ötlet!!!:)
Ha kipróbáltam szólok...:)

moncsi89 2009.03.26. 20:58:18

Én megcsináltam,de annyira nem cuppantam rá.