A középidős képzésemtől kezdve a spanyolországi életem gyakorlatilag másról sem szólt, mint bulizásról, utazásról és fesztiválokról - ami valljuk be, nem ördöngősség, ha figyelembe vesszük, hogy itt minden hétvégére jut valami ürügy az utcák elfoglalására és a hatalmas bulik megszervezésére. 

Pármondatos (vagy jópár-mondatos) összefoglaló sorozatunkban kronológiailag visszafelé haladva jutunk egy júliusig, a pontig, ahol már nem volt erőm életjelet adni magamról.

Festa Major
Manresa, 2013. augusztus utolsó hete

Minden évben megrendezik Manresa legnagyobb fesztiválját, a Festa Majort, ami augusztus utolsó hetében számos koncertet, színházi előadást és történelmi illetőségű rendezvényt foglal magába a Barcelonától 65 km-re fekvő város valamennyi terét és nagyobb utcáját kihasználva. A fesztivál záróprogramja az El Correfoc névre hallgató tűz-körmenet, mely kétség kívül a legjobban várt etapja a fesztiválhétnek. Évről-évre több tíz ezer ember vonul ki a gótikus jegyekkel ellátott belváros utcáira, hogy részese lehessen a táncnak és felvonulásnak.
Erről készült videóm itt és most, nektek, nekik, nekünk - mert megérdemeljük!

Címkék: spanyolország fesztivál tánc tűz festival manresa correfoc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr985499280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása